Ilona Braam
Ilona Braam Style 21 jul 2019

Het zonnetje schijnt en deze Converse sneakers worden er ook blij van

Wanneer het zonnetje buiten schijnt. lijkt het in één klap te wereld om te toveren tot een vrolijkere plek. Mensen lijken op straat vaker naar je te lachen en je zorgen lijken een stukje verder weg te zijn. In samenwerking met Chinatown Market heeft Converse sneakers ontwikkeld, die precies dat vrolijke gevoel in de zon visualiseren. Hoe langer je met ze in de zon gaat bent, hoe vrolijker ze eruit zien.

Van wit naar ernstig kleurrijk

De sneakers zien er in eerste instantie uit als je standaard Converse schoenen en beginnen als een wit canvas. Het materiaal waar ze van gemaakt zijn is echter gevoelig voor UV licht. Dus als je in het zonnetje stapt, beginnen ze net als jij een kleurtje te krijgen. Het begint met lichte pastelkleuren, maar hoe langer de sneakers aan UV licht worden blootgesteld, hoe intensiever de kleuren ook worden. Maar dat betekent niet dat je eerst uren op een terras hoeft te zitten voordat ze hun eindstaat hebben bereikt. Zoals je in de video hieronder kunt zien, gaat het redelijk snel.

Hoge en lage sneakers

De zonnige Converse sneakers bestaan zowel in het hoge als het lange model en kosten omgerekend zo rond de 90 euro. Helaas gaat het wel om limited edition schoenen en is de kans klein dat je de sneakers ook daadwerkelijk kunt bemachtigen. Maar mogelijk bedenkt Converse dat ze er meer van op de markt moeten zetten als het idee aanslaat.

Converse sneakers

Steeds vaker zie je ook sneakers verschijnen die gelinkt zijn aan een bepaalde serie. Zo kwam Nike onlangs nog met een collectie schoenen, die gebaseerd is op Stranger Things.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reageer op artikel:
Het zonnetje schijnt en deze Converse sneakers worden er ook blij van
Sluiten