Cool! Dit surfboard is gemaakt van agave, en 100% natuurlijk

Sommige planten zijn zĂł nuttig dat je wel toepassingen kunt blĂ­jven verzinnen. De vezels van de hennepplant zijn bijvoorbeeld oersterk, waardoor ze geschikt zijn om touwen, kleding of zelfs dashboards van te maken. Een andere nuttige plantenfamilie is de agave. De toepassingen verschillen per soort, maar ze leveren hout, sterke vezels en vormen de basis voor verschillende drankjes, waaronder tequila.

WANT_SURFBOARD
WANT_SURFBOARD2

Surfboardbouwer Gary Linden werkte samen met het tequilamerk José Cuervo om een honderd procent natuurlijke plank te creëren. Het surfboard bestaat uit gelijmde, dikke agavestengels.

Nadat Linden het board gevormd had, werden agavebladeren gekookt tot ze uit elkaar vielen. De overgebleven vezels zijn een soort sisal (waar krabpalen voor je kat uit bestaan), en hiermee werd de plank afgewerkt. Tot slot werd het bord helemaal geseald met sap van de tequila-agave.

WANT_SURFBOARD3
WANT_SURFBOARD4

Het resultaat is een kick-ass surfboard, helemaal gemaakt van agaves; hoewel niet allemaal dezelfde soort. Prachtig board, puur natuur en een glaasje tequila is nooit ver weg. Wat heb je nog meer nodig aan het strand?

Reageer op artikel:
Cool! Dit surfboard is gemaakt van agave, en 100% natuurlijk
Sluiten