Milton Broen
Milton Broen 10 sep 2015

Cool! Met deze lifehacks pel je fruit als een baas

Er wordt aangeraden om elke dag twee stuks fruit te eten, maar het pellen hiervan blijft vaak een lastige klus om te klaren. Met deze tricks spaar jij tijd en ben jij een fruit-pel-koning.

Heb je nog een appeltje met iemand te schillen?

Een appel is makkelijk te eten met schil, vooral als-ie lekker vers en knapperig is. Toch zijn er veel mensen die er liever een zonder schil eten of als je bijvoorbeeld een appeltaart gaat maken. Pak dan je dunschiller uit de kast en gooi je boormachine aan. Zo snel heb jij nog nooit een appel geschild!

Als je het helemaal goed wil doen moet kun je deze machine gebruiken. Dit apparaat schilt je appel en haalt ook nog eens het klokhuis eruit. Voor ongeveer 12 euro is-ie hier te bestellen. Check de volledige video hier.

Vanaf nu maak je geen sap meer van je sinaasappel

De simpelste manier om een sinaasappel te nuttigen is om d’r sap van te maken. Een sinaasappel is namelijk niet makkelijk om te pellen. Met deze tips ben jij echter niet langer meer aan het klungelen met een sinaasappel. De volledige video’s zie je hier en hier.

Pel een banaan als een aap

Een banaan is misschien wel een van de populairste vruchten in Nederland. Het enige nadeel aan een banaan is dat je soms van die ‘draden’ aan de vrucht hebt zitten. Deze zijn niet lekker om te eten. Wat kun je hier aan doen? Pel je banaan als een aap! Apen weten namelijk als geen ander hoe een banaan moet worden gepeld. Je maakt hem aan de onderkant open, lastiger is het niet. Hier zie je de video.

Zo doe je een kiwi’s ‘bontjasje’ uit

Aan de buitenkant zien kiwi’s er niet zo sexy uit. Door het harige ‘jasje’ zijn ze niet in een keer op te eten, dus moet je ‘m leeg lepelen. Met deze trick kun je een kiwi zo opeten zonder dat je ‘m moet leeg lepelen. Hier vind je de video.

Een mango van schil ontdoen met een glas

Een mango is een heerlijke exotische vrucht. Het probleem met het pellen van de vrucht zit ‘m voornamelijk in het midden. In het midden zit namelijk een grote amandelvormige pit met een hoop vezels erom heen. Hier moet je langs snijden om een lekker stuk mango te krijgen. Het probleem waar je daarna nog mee zit is de schil om de mango. Hier is nu een perfecte oplossing voor. Je kunt ‘m gemakkelijk verwijderen met behulp van een glas. Check in deze video hoe dit precies gebeurt.

Vruchten met een dunne schil; maak een kruisje aan de onderkant en gooi ze kort in kokend water.

Met deze tip ontdoe je onder andere tomaten en perziken heel makkelijk en snel van de schil. Check deze en deze video voor de uitgebreide informatie.

Zo maak je een granaatappel eet-klaar

Granaatappel is voor veel mensen een vrucht waarvan ze geen idee hebben hoe je ‘m nou echt moet eten. Je eet de pitjes van de vrucht, deze zitten vast aan een membraan. Om de pitjes los te krijgen kun je de water-truc gebruiken, maar de meest makkelijke is de met-een-lepel-op-de-achterkant-slaan-truc. Hierdoor laten alle pitjes los van het membraan, waardoor jij lekker kun genieten van jouw antioxidanten bom. Beide tricks zie je hieronder. De complete video’s zie je hier en hier.

Avocado pellen en ontpitten doe je zo

Met deze trick zit je nooit meer te stuntelen met de vervelende pit in een avocado én haal je de schil er ook nog eens gemakkelijk af. De oplossing? Je snijdt ‘m gewoon in kwarten en pakt de pit er zo uit, dan pak je de pit bij het puntje en pel je de schil. De video vind je hier.

Klaar met ‘normaal fruit’?

Vind jij het pellen van fruit onzin, en vind jij dat fruit mee moet gaan met de tijd? Lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
Cool! Met deze lifehacks pel je fruit als een baas
Sluiten