Rutger Houweling
Rutger Houweling Apple 1 okt 2014

Coole smartwatch Pebble ook eindelijk in Nederland en België verkrijgbaar

Het lijkt erop dat de Benelux steeds interessanter wordt voor de grootheden uit Silicon Valley. Nadat vorige week bekend werd dat de slimme thermostaat en rookmelder van Nest in de Benelux verkrijgbaar is, is dat vanaf vandaag voor de smartwatch Pebble het geval. Je weet wel, het succesvolle Kickstarterproject dat in plaats van 100.000 dollar 10,2 miljoen dollar binnenhaalde. Dat had oprichter Eric Migicovsky niet verwacht! Ondertussen is het slimme horloge wereldwijd ruim 400.000 keer verkocht en is er een knappere uitvoering op de markt gebracht, de Pebble Steel.

 
Interessant aan deze smartwatch is, is dat-ie geen voorkeur voor iOS of Android heeft. Het werkt met beide mobiele besturingssystemen. Daarnaast beschikt het horloge over een ‘e-paper’-display wat mede inhoudt dat de batterij een stuk langer meegaat dan de gemiddelde smartwatch. De batterij van onze Pebble gaat zo’n vijf dagen mee. Maar het zorgt er ook voor dat je de inhoud van het scherm in fel zonlicht nog steeds kunt zien. Ook tot vijf meter onder water.

Op de Pebble ontvang je, net zoals op de meeste smartwatches, notificaties zoals e-mails en WhatsApp-berichten. Daarnaast kun je je muziek op je smartphone ermee bedienen en dient-ie als stappenteller. De speciale Pebble-appstore beschikt ondertussen over duizenden apps waarmee je aan de slag kunt. Maar het coolste is misschien wel het design en de mogelijkheid om ‘m te customizen. Je kunt namelijk zelf een watchface ontwerpen waar alleen je eigen fantasie een beperking is. Wij zijn verder vooral fan van de Pebble Stell, die verkrijgbaar is in het Black Matte of Brushed Stainless met een lederen – of een stalen band. De ‘normale’ Pebble is in vijf kleuren verkrijgbaar.

 
Interesse? De Pebble is vanaf vandaag in Nederland en België voor 129 euro verkrijgbaar. De Steel kost 229 euro. Je vindt ze onder andere bij Coolblue, Bol.com, Wehkamp en de Mediamarkt. Denken jullie dat de Pebble toekomst heeft in het groeiende assortiment aan smartwatches?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coole smartwatch Pebble ook eindelijk in Nederland en België verkrijgbaar
Sluiten