Daniel Koster
Daniel Koster 12 jun 2016

Coolste apps van deze week: Stitch & Share is ideale WhatsApp aanvulling, handige WWDC 2016 app en meer

Wij zitten bij WANT nooit stil, maar dat geldt nog dubbel zo veel voor de appmarkt. Elke week weer passeert een hele rits aan nieuwe apps de revue. Het is dan lastig om door de bomen het bos te zien en de pareltjes te selecteren. Om die reden functioneren wij samen met Android Planet en iPhoned als boswachter en bieden we je de tofste apps van de afgelopen week aan. Deze week hebben we onder andere twee unieke wallpaper-apps, een overzichtelijke documenten-app en een slimme navigatie-app voor je geselecteerd!

Tofste Android-apps van week 23

Ook deze week zijn er weer een boel toffe Android-apps verschenen of geüpdatet. Zo kreeg de Twitter-app een broodnodige make-over, verscheen de handige camera-app Footej en is notitie-app Google Keep nog beter geworden. Meer toffe nieuwe Android-apps vind je op deze pagina.

1. Flamingo is een onderscheidende Twitter-app

Hoewel de meeste Twitter-gebruikers kiezen voor de officiële app, zijn er ook een boel alternatieven beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe Flamingo, dat zich onderscheidt door de opties die je hebt om de app aan te passen. Zo kun je de hele structuur op de kop gooien, of het uiterlijk van de app aanpassen. Zo wordt twitteren nog leuker.

2. Footej Camera kent een strakke interface

Iedere fabrikant levert een eigen camera-app mee, waarvan de interface vaak niet om over naar huis te schrijven is. Footej Camera pakt dit probleem aan en zorgt ervoor dat de belangrijkste features gemakkelijk terug te vinden zijn. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar dat ene toffe effect.

3. Twitter krijgt langverwachte update

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft de Twitter-app voor Android een nieuw uiterlijk gekregen. Het design ligt nu meer in lijn met het Material Design, waarbij je tussen je tijdlijn, meldingen en berichten kunt schakelen door naar links of rechts te swipen. Ook kun je sneller een tweet sturen met de blauwe knop rechtsonder.

4. Stitch & Share helpt je met het maken van WhatsApp screenshots

Je kent het wel: je wilt iemand een WhatsApp-gesprek laten lezen, maar hebt geen zin om meerdere screenshots door te sturen. Stitch & Share plakt alle screenshots in de juiste volgorde onder elkaar en maakt er één afbeelding van. Dat scheelt je niet alleen een hoop werk, maar is bovendien een stuk sneller.

5. Google Keep krijgt broodnodige update

Door een update is Googles notitie-app Keep weer een stuk beter geworden. De app toont nu voorvertoningen van linkjes en helpt je ook bij het opstellen van boodschappenlijstjes. De app vult woorden automatisch aan en zorgt er daarnaast voor dat er geen dubbele boodschappen in je lijstje staan. Je moet je toestel alleen wel even in het Engels zetten.

De beste iOS-apps van week 23

De App Store is de afgelopen tijd weer bijgevuld met veel nieuwe apps, waaronder Motion Stills van Google om je Live Foto’s beter te maken, en de bijgewerkte WWDC-app. Ook kreeg iOS-hit Slither.io een grote update. Op zoek naar meer toffe iOS-apps? Check dan deze pagina!

1. Google Motion Stills tovert je Live Foto’s om tot GIFs

Heb je een iPhone 6S of iPhone SE? Dan ben je bekend met de Live Foto’s. Die zijn tof, maar niet gemakkelijk om te delen. Motion Stills, een nieuwe iOS-app van Google, helpt je hierbij. Dit doet de app door Live Foto’s om te zetten naar een gifje of videobestand zodat je ze in iedere populaire chat-app kunt zetten.

2. WWDC 2016 app is dé app voor WWDC 2016

Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC 2016 gaat op 13 juni van start en daarom is de bijhorende WWDC 2016 app van een update voorzien. Handig is het tijdschema waarin je precies ziet wanneer welke presentaties zijn. Ook het uiterlijk is op de schop gegaan en is donkerder, wat mogelijk een hint is naar een nieuwe modus in iOS 10.

3. Kaartjes kopen nu via NS Reisplanner Xtra

Je kunt je afvragen waarom het nog niet eerder mogelijk is, maar je kunt nu treinkaartjes bestellen via de NS Reisplanner Xtra-app. Je bestelt een treinkaartje als e-ticket, waarmee je vervolgens kunt reizen. Zorg dat je het kaartje en de code ook in de trein bij je houdt, omdat ze dienen als vervoersbewijs.

4. Walter pakt navigeren nét even anders aan, nice!

Navigatie-apps zijn functioneel, maar niet verrassend meer. Daar wil het nieuwe Walter verandering in brengen. Middels een kompas laat de app zien wat er zoal in de buurt te vinden is. Het kompas maakt gebruik van kleurcodes, waarmee je ziet hoe ver iets van je vandaan is. Eetgelegenheden worden bijvoorbeeld met de kleur rood aangeduid, terwijl geel laat zien waar je kunt gaan shoppen. Walter is ook offline te gebruiken; handig voor in het buitenland.

5. Quick Math laat je (kind) spelend rekenen onder de knie krijgen

Leren hoofdrekenen vinden weinig kinderen leuk, maar daar wil de app Quick Math iets aan doen. Het spel richt zich op jonge rekenaars en maakt sommen oplossen leuk door je het antwoord te laten tekenen. De snelheid en moeilijkheid worden geleidelijk opgeschroefd en je kunt altijd alvast spieken wat de volgende som wordt.

Reageer op artikel:
Coolste apps van deze week: Stitch & Share is ideale WhatsApp aanvulling, handige WWDC 2016 app en meer
Sluiten