Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 15 mrt 2018

Maak kennis met Cora, de vliegende auto van Google-oprichter Page

Weet je wat er nog ontbreekt aan de tijd waar we in leven? Vliegende auto’s! Iedereen die in de jaren zestig leefde, had wel verwacht dat dat inmiddels mogelijk zou zijn, maar helaas. We zijn al blij dat er elektrische auto’s zijn om mee rond te rijden. Toch zou het zomaar kunnen dat we over een paar jaar alsnog een vliegende auto hebben. Het bedrijf Kitty Hawk, dat is opgericht door Larry Page, die we weer kennen van Google, heeft hun project Cora uit de doeken gedaan.

Cora, de vliegende auto

Cora lijkt op een vliegtuig, maar kun je eigenlijk beter zien als een vliegende auto. En dan eentje die elektrisch is. Cora kan als een helikopter verticaal opstijgen, om vervolgens als een vliegtuig te gaan vliegen. Op die manier kan hij dus op elk gewenste plek landen, zolang daar maar ruimte is. Cora kan een snelheid halen van 150 kilometer per uur en kan op dit moment een afstand van 100 kilometer afleggen. Dat laatste is iets waar je nog niet heel veel aan hebt, maar je moet ook niet verwachten om deze week naar de winkel te lopen en daar Cora te kunnen kopen.

Cora is daarnaast zelfvliegend. Dat betekent dat je kunt aangeven war je naar toe wilt en dan vliegt Cora jou daar naar toe. Op deze manier hoef je dus geen vliegtuigbrevet te hebben om de wagen te besturen. Ook hier vragen we ons af hoe dat in de praktijk gaat als je in Amsterdam ergens op de grachtengordel moet zijn. De tests worden nu uitgevoerd in Nieuw Zeeland en daar is uiteraard genoeg ruimte.

Zoals gezegd is Cora nog een work in progress, maar het idee achter het systeem is in elk geval erg goed. Totdat we straks met een miljoen Cora’s in de lucht zitten en iedereen die tegen elkaar opknalt. Nee, voorlopig houden we het nog even bij een elektrische auto.

Reageer op artikel:
Maak kennis met Cora, de vliegende auto van Google-oprichter Page
Sluiten