Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 29 jan 2018

Snelheidsfreaks opgelet: de snelste hypercar ooit komt eraan

Er zijn weinig hypercars waar je hart niet sneller van gaat kloppen, maar de Corbellati Missile is toch wel de baas boven alle bazen. Tenminste als we de makers moeten geloven en de auto inderdaad zijn naam eer aan doet. De Missile zal binnenkort tijdens de Geneva Motor Show worden onthuld en volgens de Corbellati familie wordt het de allersnelste hypercar ooit.

Snel, sneller, snelst, allersnelst

Wat voor snelheid moeten we dan verwachten van de snelste hypercar ooit? De Corbellati Missile zou een topsnelheid kunnen behalen van bijna 500 km per uur. Dat is inderdaad niet mis. Hoewel een ballistische raket,waarnaar de hypercar is vernoemd, doorgaans toch snelheden van 5.000 meter per seconde haalt. Dat is een duizelingwekkende 18.000 km per uur.

Corbellati Missile hypercar

1.800pk en keramische remschijven

Onder de motorkap vinden we een 9.0 liter biturbo V8 motor, welke goed zou zijn voor maar liefst 1.800pk. Uiteraard is niet alleen gedacht aan zo snel mogelijk vooruit komen, maar moet je op een gegeven moment ook kunnen stoppen. Hiervoor heeft de hypercar koolstof keramische remschijven met monoblock remklauwen met zes zuigers. Ga er echter wel vanuit dat je niet meteen stilstaat als je met 500 km per uur over de weg scheurt.

Corbellati Missile hypercar

Countdown tot onthulling hypercar

Op de website van Corbellatie kun je precies bijhouden wanneer de onthulling van de Missile zal plaatsvinden. Er is namelijk een countdown, zodat je op de seconde weet wanneer het heugelijke moment gaat plaatsvinden. Op het ogenblik staan er 37 volle dagen en nog wat uurtjes op de teller.

Eind vorig jaar verraste Tesla de wereld ook met de nieuwe Roadster. Het zou de snelste productieauto zijn die ooit is gemaakt.

Cool Material

Reageer op artikel:
Snelheidsfreaks opgelet: de snelste hypercar ooit komt eraan
Sluiten