Ilona Braam
Ilona Braam Speakers 3 jun 2017

Met deze kurk tover je lege flessen om tot speakers

Om mensen te motiveren gebruikte materialen te recyclen, kun je ze voor de zoveelste keer over het klimaatprobleem vertellen. Je kan er echter ook niks over zeggen en het recycleproces vermommen als iets leuks en handigs. De New Yorkse startup Leedeyeon ging voor het laatste en bedacht de Cork speaker. Deze speaker in de vorm van een kurk stop je simpelweg op een fles die je anders zou weggooien. Vervolgens gebruikt de speaker de fles als klankkast. 

Cork produceert met iedere fles een ander geluid

De Cork speaker past in principe op iedere fles, maar niet elke fles produceert hetzelfde geluid. Net zoals iedere fles een ander geluid maakt als je er in blaast. De verschillende vormen en volumes van de flessen zorgen ervoor dat je telkens net een ander audio-effect krijgt.

Cork speaker

Bluetooth kurk speelt 10 uur lang

Het Cork-project begon als Kickstarter project en behaalde binnen 24 uur het gestelde financieringsdoel. Je kunt je muziek via Bluetooth naar Cork versturen en via micro USB weer opladen. Een volledig opgeladen kurk is goed voor zo’n tien uren luisterplezier. En omdat je natuurlijk niet dezelfde kurk wil als iedereen, is het apparaatje beschikbaar in vier verschillende kleuren.

Cork speaker

Makkelijk schoon te maken

Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je de flessen eerst goed schoonmaakt voordat je Cork in ze stopt. Maar de ontwerpers hebben er gelukkig wel rekening mee gehouden dat je daar soms geen zin in hebt, of dat het soms gewoon niet gaat. Als je je biertje net op hebt in het park en hem wil gebruiken als versterker, kan je het flesje niet eerst door de afwasmachine gooien. Voor die gevallen is het mogelijk de speaker aan de onderkant open te maken om overgebleven restjes drank achteraf weer weg te vegen.

Natuurlijk zijn er meerder dingen die je kunt doen met een lege fles. Zo kun je flessen ook omtoveren tot glas of lamp. Hier zijn een paar tips voor wat je met lege bierflesjes kunt doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze kurk tover je lege flessen om tot speakers
Sluiten