Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 27 feb 2020

Dit superheldenschild gaat ons beschermen tegen het coronavirus

Het coronavirus is uiterst besmettelijk en in alle uithoeken van de wereld wordt er gezocht naar een oplossing. Een medicijn voor het virus is er op dit moment nog niet, maar een manier om besmetting tegen te gaan wel.

Althans, het idee is er. De Chinese architect Sun Dayong heeft namelijk een rugzak ontworpen waaraan een schild bevestigd zit. Maak kennis met Be a Bat Man.

Schild beschermt ons tegen het coronavirus

Het coronavirus wordt met de dag een groter probleem. Steeds meer mensen overlijden eraan en het virus spreidt ook steeds verder uit. Niet heel erg gek, gezien het feit dat het coronavirus ontzettend besmettelijk is. Maar naast het feit dat er gezocht moet worden naar een medicijn voor mensen die het virus al hebben, moeten we misschien ook nadenken over een manier om de verspreiding ervan te stoppen. Be a Bat Man kan die manier zijn. Althans, als we Sun Dayong mogen geloven dan.

Coronavirus schild be a bat man
Wandelen in je eigen cocon (Afbeelding: Sun Dayong)

Website Dezeen duikt er iets dieper in. Het gaat dus om een rugzak waar een schild uitkomt. Dat schild moet je dus beschermen tegen het coronavirus. Dat doet het door zichzelf te steriliseren met hitte en UV-licht. Het pak is gemaakt van glasvezel en het skelet bestaat uit PVC-film. In het schild moet een soort raster lopen van hittedraden, zodat deze zichzelf kan verhitten tot 56 graden Celsius. Dit zou voldoende moeten zijn om het virus uit te schakelen.

Waarom de Be a Bat Man?

De vraag die jij je misschien wel stelt op dit moment is: waarom heet dit de Be a Bat Man? Nou, dat heeft twee redenen. Reden nummer één: het is een schild dat rechtstreeks uit je favoriete superhelden of sciencefiction film kan lopen. Naast het feit dat het er futuristisch uitziet, oogt het ook nog eens badass. Ten tweede is de rugzak gevormd zoals de vleugels van een vleermuis. Ook het skelet, waar de persoon inzit, is afgekeken van het dier.

Op dit moment is de Be a Bat Man rugzak slechts een concept. Er moet nog veel gebeuren om dit daadwerkelijk te produceren.

Coronavirus schild be a bat man
Schild vanaf de achterkant (Afbeelding: Sun Dayong)
Reageer op artikel:
Dit superheldenschild gaat ons beschermen tegen het coronavirus
Sluiten