Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Popsci 9 nov 2020

Goed nieuws over coronavaccin, dit is wanneer je het mogelijk kunt krijgen

We wachten al een tijd op een coronavaccin. Mogelijk is er nu licht aan het einde van de tunnel. Farmaceut Pfizer meldt positieve resultaten.

Onze levens zijn al een half jaar compleet veranderd door het coronavirus. Grote evenementen zijn niet mogelijk en zelfs sporten met je teamgenoten of al je vrienden samen zien, is nu niet mogelijk. Dat is logisch aangezien we niet willen dat het virus verspreidt.

Effectieve testen van het coronavaccin

Nu lijkt er eindelijk goed nieuws aan te komen. Farmaceut Pfizer komt namelijk met een bemoedigende boodschap. Het laat weten dat uit onderzoekresultaten blijkt dat het vaccin dat zij testen voor 90 procent effectief is. Dat is dus een hoger resultaat dan bijvoorbeeld een normaal griepvaccin.

Wel houdt het bedrijf nog een slag om de arm over het coronavaccin. Het benadrukt dat het slechts de eerste onderzoeksresultaten zijn. Het is bijvoorbeeld nog onbekend hoe lang het vaccin werkzaam is in het lichaam. Er zijn dus nog meer gegevens nodig om het naar de markt te kunnen brengen.

Positieve gevolgen

Toch is de hele markt positief. Aandelenbeurzen wereldwijd stijgen hard. Vooral de koersen van bedrijven die flink te leiden hebben door de coronacrisis weten een flinke plus te boeken. Zo staat AirFrance-KLM op een stijging van 27,48 procent.

Coronavaccin in Nederland

Gelukkig is er goed nieuws te melden voor Nederland. Ons land heeft eerder 11,7 miljoen coronavaccins bij de farmaceut besteld, waardoor ons land als een van de eerste de vaccinatie kan krijgen. Mocht alles goed gaan dan zou dit wellicht nog voor het einde van het jaar kunnen. Al zijn de verwachtingen dat het ergens in het eerste kwartaal van 2021 beschikbaar hopen.

De baas van Wereldgezondheidsorganisatie WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, noemt de berichten bemoedigend. Ook politici over de gehele wereld zijn enthousiast. Zo spraken toekomstig president van de Verenigde Staten Joe Biden en de Canadese premier Justin Trudeau ook van een bemoedigend resultaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Goed nieuws over coronavaccin, dit is wanneer je het mogelijk kunt krijgen
Sluiten