Elektrisch 5 dec 2018 Ilona Braam

Deze elektrische fiets is perfect om je elke dag naar het werk te brengen

Veel mensen kiezen ervoor om ondanks de kou toch gewoon elke dag weer de fiets op te stappen om naar het werk of de studie te rijden. Het is zeker admirabel en in ieder geval goed voor het milieu en je portemonnee. Als jij ook zo iemand bent, heb je naar onze inschatting al behoorlijk wat “brownie points” verdient en mag je jezelf best eens verwennen. Ga daarom, voordat het nog kouder wordt, voor een elektrische fiets. Je bent daarmee nog steeds duurzaam bezig en daarbij ben je sneller uit de kou en minder uitgeput als je op het werk aankomt. Een ebike die geweldig zou moeten zijn voor forensen is de Cortina E-U1 N3 2019.

Elektrische fiets met voorwielmotor

De Cortina E-U1 is een elektrische fiets met een voorwielmotor. De plaatsing van de motor komt met verschillende voordelen ten opzichte van een midden- of achterwielmotor. Eén van die voordelen is dat een voorwielmotor vaak stiller is. Daarnaast is door de plaatsing van de motor voorin een gesloten kettingkast mogelijk en is hij minder onderhoudsgevoelig. Helaas zijn er aan de andere kant ook wat nadelen aan een voorwielmotor. Zo krijg je tijdens het fietsen een beetje het gevoel alsof je vooruit wordt getrokken in plaats van dat natuurlijke fietsgevoel en zou het sturen wat zwaarder kunnen zijn.

Cortina E-U1 elektrische fiets

Vijf ondersteuningsstanden

Hoe handig de motor voorin wel of niet is, het gaat in ieder geval om een krachtige Bafang H400 motor. Tijdens het fietsen kun je kiezen uit vijf verschillende ondersteuningsstanden, die je makkelijk weer kunt aanpassen. Soms heb je bijvoorbeeld net een wat grotere boost nodig als er veel tegenwind is. Het Bafang systeem is verder ook uitgerust met een walk-assist functie. Deze zorgt ervoor dat de ebike ook braaf met je mee komt als je hem al lopend vasthoudt.

Verschillende accu’s

Mocht je voor de Cortina ebike willen gaan, kun je nog kiezen uit verschillende accu’s. De goedkoopste optie komt met een 340Wh batterij, die goed zou moeten zijn voor een actieradius van 45 tot 60 km. Als je hiervoor gaat kom je uit op een prijs van 1.129 euro voor de fiets. De batterij met de grootste capaciteit is een 750Wh exemplaar en heeft een actieradius van 90 tot 120 km. Hiervoor moet je wel 300 euro meer betalen.

Iets anders dat je helpt om de koude dagen te overleven, zijn deze 11 kerstfilms op Netflix. Een aangezien het toch al bijna kerst is, kan het echt geen kwaad om er alvast een paar te bekijken.

Fietsenwinkel

Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets is perfect om je elke dag naar het werk te brengen
Sluiten