Cosy Carpet: vloerverwarming zónder dat je je vloer open hoeft te breken

Vloerverwarming zie je tegenwoordig vaak in nieuwe huizen. Of, nou ja, je ziet het juist niet! Dat is het mooie er aan: in principe hangen er geen radiatoren meer in huis.

Het is helaas niet allemaal hosanna. Op vloerverwarming kun je niet alle soorten vloeren leggen. Een dikke laag parket laat de warmte bijvoorbeeld niet goed door, of trekt krom. Daarnaast moet je de bestaande vloer vaak openbreken om de buizen aan te brengen.

Deze Cosy Carpet van Studio Siem Pabon biedt een paar voordelen van vloerverwarming, én omzeilt de meest ingrijpende nadelen. Dit vloerkleed lijkt op een opgerolde tuinslang, en is gemaakt van een stevige plastic buis. Om deze kabel is katoen gewikkeld, zodat je de Cosy Carpet als vloerkleed kunt gebruiken. Als je ‘m aansluit op een radiator heb je dus tapijtverwarming!

Aanvankelijk was de Cosy Carpet – onder de naam Fervent Carpet – vooral bedoeld om huisstofmijt dood te maken, met heet water. Zo konden mensen met astma of allergieën tóch een mooit kleed in huis hebben. Als lekkere verwarming werkt hij natuurlijk ook!

Cosy Carpet is bijna twee meter breed en voorziet je op inventieve wijze van warme voeten. Kijk wel uit voor een lek, want liters loeiheet water over je vloer zijn desastreus! Meer info vind je op deze site. Cosy Carpet is waarschijnlijk vanaf september beschikbaar; de prijs is nog niet bekendgemaakt.

Reageer op artikel:
Cosy Carpet: vloerverwarming zónder dat je je vloer open hoeft te breken
Sluiten