Deze elektrische fiets is voor de echte cowboys

lang geleden in het wilde westen reden cowboys op paarden. Tegenwoordig rijden ze nog steeds op paarden in Texas (en ook auto’s ja), maar de Belgische startup Cowboy lijkt het tijd te vinden dat ze toegeven aan de eenentwintigste eeuw. Wat is dan het nieuwe vervoermiddel voor cowboys? Een ebike natuurlijk en Cowboy heeft meteen een mooi model om in het wilde westen rond trappen.

Weggewerkte batterij

We hadden gedacht dat de Cowboy ebike misschien enigszins zou verwijzen naar een paard, maar hij lijkt op een normale fiets. Dat hij op een normale iets lijkt, is aan de andere kant weer bijzonder aangezien het om een ebike gaat. Vaak hangt er bij een elektrische fiets nogal opvallend een batterij ergens, maar bij de Cowboy fiets is de 252 wattuur verwijderbare batterij netjes weggewerkt in de stang onder het zadel.

Cowboy ebike

Binnen 2,5 uur opgeladen

De batterij zou binnen 2,5 uur weer opgeladen zijn, zodat je je spannende avonturen weer voort kunt zetten en misschien zelfs een dame in nood kunt redden van een voortvluchtige schurk. Ze zal dan wel op schoot moeten zitten, want de fiets heeft achterop geen bagagedrager. In de bovenste stang is een display geïncorporeerd, zodat je meteen kunt bijhouden wanneer je elektronische paard weer even moet rusten.

Cowboy ebike

Zelf meetrappelen

De ebike is er wel één waar je ook zelf moet meetrappelen. Er is dus geen modus dat je even helemaal niks hoeft te doen. De Cowboy zou komen met een intuïtieve en automatische motor ondersteuning, wat betekent dat sensoren je snelheid en koppel bijhouden en je een boost geven wanneer dat nodig is. Verder komt de fiets niet met de gebruikelijke ketting, maar is deze vervangen door een koolstof band. Het ziet er in ieder geval strakker uit dan een ketting en zou ook makkelijker te onderhouden zijn.

Cowboy ebike

App om lichten aan te doen

Uiteraard is er een bijbehorende app, waarmee je van alles kunt doen. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om de weg te vinden, maar je kunt meteen bijhouden hoe hard je gaat, hoe lang je al bezig bent en hoe ver je al bent gekomen. Je smartphone kun je aan het stuur vastmaken, zodat je makkelijk de app kunt besturen. Verder kun je met de app ook je lichten aandoen en als je fiets terugvinden als een andere cowboy ermee vandoor is gegaan.

Cowboy ebike

Cowboy ebike bestellen

De ebike is te koop via de Cowboy website voor 1.790 euro. Op het moment kun je hem echter niet bestellen in Nederland en zul je een adres in België of Luxemburg moeten hebben. Je kunt wel een testritje maken in Brussel, misschien kun je dan meteen de Cowboy ook kopen en meenemen. Anders zit er niks anders op dan online je cowboy avonturen beleven, totdat ze wel in Nederland bezorgen.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets is voor de echte cowboys
Sluiten