Crackdown 3 glijdt door naar 2019

De Xbox One komt op dit moment niet echt om van de exclusieve games. Waar de PlayStation 4 dit jaar de ene na de andere interessante exclusive krijgt, daar moet je het als Xbox One-bezitter doen met titels als Sea of Thieves en State of Decay 2. Dat is nou niet echt luxe. Als je kijkt naar hetgeen dat er nog gaat komen, dan is Crackdown 3 de meest interessante titel. Maar helaas, deze game glijdt door naar 2019.

Crackdown 3 naar 2019

Het is niet voor het eerst dat de game wordt uitgesteld. Crackdown 3 werd in eerste instantie in 2014 aangekondigd en zou toen in 2016 gaan uitkomen. Met de release van februari 2019 is dat maar liefst drie jaar later.

Bij mij gaan dan alle alarmbellen af. Crackdown 3 bevindt zich in de zogenaamde development hell. Het is een titel die in eerste instantie zou gaan draaien om de kracht van de Cloud, wat paste bij de visie van de Xbox One en de Always Online-strategie. Maar dat is inmiddels niet meer het geval.

Crackdown 3

Daarnaast is de game van stijl veranderd. De game zou eerst een realistische look hebben en maakte daarna weer gebruik van een comic-achtige stijl. Kortom, Crackdown 3 is een game waarvan de ontwikkelaars eigenlijk niet meer weten wat ze er mee moeten.

Crackdown 3

Op de persconferentie van Microsoft op de aankomende E3 is het de verwachting dat men er iets meer van gaat laten zien. Maar het is wat mij betreft heel erg moeilijk om nu nog enthousiast te worden van de game. De basis van de game werd al in 2014 gelegd.

En als een game dan pas vijf jaar daarna uitkomt, is de kans groot dat zo’n beetje alles zwaar verouderd aanvoelt. Het zal geen nieuwe Duke Nukem Forever worden, maar Game of the Year-materiaal is het ook zeker niet.

Wil je meer lezen over gaming? Bekijk dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Crackdown 3 glijdt door naar 2019
Sluiten