Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 jan 2020

Wordt Craig Wright Bitcoin miljardair of definitief ontmaskerd?

Veel investeerders aan de Bitcoin beginnen rustig aan het nieuwe jaar. Wellicht hebben ze nog even vrij of kijken ze aan of de Bitcoin in de eerste dagen na de jaarwisseling koers kiest. In al deze rust gaan de ogen direct (weer) naar een van de meest controversiële figuren uit de crypto-industrie, Craig Wright. In de komende 24 uur wordt namelijk bekend of hij de eerste Bitcoin miljardair van 2020 wordt of dat hij definitief ontmaskerd zal worden. Wij leggen het uit.

Wat staat er rond Craig Wright te gebeuren?

Zoals je wellicht weet claimt Craig Wright dat hij Satoshi Nakamoto is en de Bitcoin ontwikkeld heeft. Velen vinden zijn claims steeds minder realistisch en twijfelen aan zijn claims en goede bedoelingen. Door zijn vasthoudendheid heeft hij inmiddels de weinig vleiende bijnaam ‘Faketoshi’.  Aan de andere kant kan niet ontkend worden dat hij in de beginperiode zeer actief bezig was met Bitcoin. Het staat inmiddels vast dat hij een (van de) eerste miners van Bitcoin was. Hierbij werkte hij samen met de inmiddels overleden David Kleiman. In 2019 spanden de erven Kleiman een een rechtszaak aan tegen Wright. Zij claimden dat Wright voor miljarden aan Bitcoin had verduisterd van Kleiman. De erfgenamen wilden nu 5 miljard. Wright gaf aan dit geld niet te hebben.

De cryptomunten uit die tijd zijn volgens hem namelijk na het minen in een gezamenlijk fonds op de Seychellen gestort. Deze Tulip Trust vertegenwoordigt inmiddels een waarde van ruim 8 miljard dollar. Volgens verklaringen van Wright zou het fonds het tegoed op 3 januari 2020 volgens het contract aan hem uit moeten betalen. De cryptogemeenschap kijkt dan ook met scepsis en spanning naar de bijbehorende Blockchain-transactie die op 3 januari plaats zou moeten vinden.

Hoe denkt Craig Wright zelf over de situatie?

In een recent interview kijkt Craig Wright terug op een hectisch 2019 en deelt hij zijn visie over de originele Bitcoin (BTC) en de opvloger, Bitcoin SV (BSV), die hij lanceerde. Ook zien we hoe Craig Wright de Bitcoin koers in 2020 beredeneert. Over de controverse rondom zijn claim dat hij Satoshi Nakamoto is geeft hij aan dat het hem niet interesseert en dat niemand hem hoeft te geloven. Hij blijft liever bij de feiten.

Wat kunnen we nu verwachten?

Als Craig Wright inderdaad de enorme hoeveelheid Bitcoin ontvangt weten we dat hij over dat deel de waarheid verklaart. In dat geval zullen de erven Kleiman zich zeker roeren om hun deel op te eisen. Verder heeft Wright daarmee ineens genoeg Bitcoin in handen om de markt, bijvoorbeeld door een dump, te ontwrichten. Als Wright het geld niet krijgt zal zijn geloofwaardigheid verder afbrokkelen en kunnen we erop bedacht zijn dat hij weer met nieuwe ‘bewijzen’ aan zal komen. Dit wordt dus hoe dan ook vervolgd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: u.today

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt Craig Wright Bitcoin miljardair of definitief ontmaskerd?
Sluiten