Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 30 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

Gaming WANT: vijf redenen om Crash Bandicoot ‘N Sane Trilogy in huis te halen

Op 30 juni komt een oude bekende terug van weggeweest. De voormalige PlayStation-mascotte Crash Bandicoot schittert dan in zijn nieuwe game.

Nou ja, eigenlijk geen nieuwe game. Crash Bandicoot ‘N Sane Trilogy is een remaster van de eerste drie titels die destijds op de PlayStation zijn uitgebracht.

De game komt in een nieuw jasje en wordt uitgebracht voor een budgetprijs van zo’n 40 euro. Wij reisden vorige week af naar Parijs om met de game aan de slag te gaan. Daar ontdekten we de volgende redenen om de game over een maand in huis te halen.

[listicle]

Gameplay is na 20 jaar nog steeds boeiend

Sommige games blijken na een paar jaar super verouderd en nagenoeg onspeelbaar te zijn. Gelukkig zijn daar uitzonderingen op. Neem een willekeurige Super Mario-game, die vandaag de dag iedereen nog begrijpt en kan spelen.

Ook Crash Bandicoot heeft dat gevoel. We pakten de controller op en hadden gelijk door wat we moesten doen. Kisten sloop je door middel van spinmoves, afgronden overkom je door double jumps uit je mouw te schudden en vijanden probeer je zoveel mogelijk te vermijden, om zo heelhuids het einde te halen.[/listicle]

[listicle]

Genoeg variatie in Crash Bandicoot ‘N Sane Trilogy

In onze handson konden we een aantal levels uit het derde deel spelen en daar viel al bij op dat er behoorlijk wat variatie te vinden was.

Er zijn levels waar Crash moet racen om als eerste de finish te halen, levels waarbij je achterna wordt gezeten door een op hol geslagen dinosaurus of een rollende rots en levels waarbij je wat meer rust hebt en echt platformelementen voorgeschoteld krijgt. We hebben ons in elk geval geen moment verveeld.[/listicle]

[listicle]

Pittig

Zeker omdat de game behoorlijk pittig is. Zeker de stukken waar je door iets achterna wordt gezeten en niet goed ziet wat er op jouw route gebeurt zijn lastig. Het is hierin vaak een kwestie van een paar keer doodgaan en het vervolgens met die wetenschap nog een keer te proberen.

Maar ook andere levels vormen genoeg uitdaging. Dit komt het beste tot zijn recht voor hen die alles uit een level wil halen. Het slopen van alle kratten en het voltooien van alle bonuslevels zal je heel wat tijd kosten.[/listicle]

[listicle]

Sterfanimaties zijn grappig

Mocht je dan toch het loodje leggen, dan is dat eigenlijk geen ramp. De game maakt gebruik van heel wat funny sterfanimaties, waarin Crash op de meest grappige manieren aan zijn einde komt.

Of hij nou wordt opgeblazen, door een kikker wordt gekust, door midden wordt gehakt of met een knuppel keihard tegen het beeldscherm aan wordt gemept. Dat maakt je dood net wat dragelijker.[/listicle]

[listicle]

Lang houdbaar

Tot slot is het een game waar je je heel lang mee kunt vermaken. Drie games met per stuk tientallen levels, die op hun beurt weer meerdere malen gespeeld kunnen worden, dat is wel iets waar je een zomer mee door kan komen. Op 30 juni ligt de game zoals gezegd in de winkel.[/listicle]

Wij brengen je wekelijks de rubriek Gaming WANT. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gaming WANT: vijf redenen om Crash Bandicoot ‘N Sane Trilogy in huis te halen
Sluiten