Jelle van Es
Jelle van Es Tech 1 jul 2017

Gaming Want: 5 redenen om Crash Bandicoot Trilogy te spelen

Eindelijk is de game er: Crash Bandicoot Trilogy. Technisch gezien heet de game de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, maar dat is wel een hele mond vol. De game is nu uit en geeft je de mogelijkheid om de drie klassieke Crash Bandicoot-games uit het PlayStation-tijdperk opnieuw te beleven. Wij hebben vijf punten op een rij staan waarom de game de moeite waard is.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy is nu beschikbaar op de PlayStation 4 en is hier te koop.

Crash Bandicoot Trilogy is pure nostalgie

Ten eerste is deze trilogie een heerlijke trip down memory lane. Zeker voor gamers die geboren zijn in de jaren tachtig en zodoende het PlayStation 1-tijdperk actief hebben meegemaakt is dit een game die zoveel herinneringen ophaalt. Het eerste level in de eerste game is precies zo’n ding dat je je perfect herinnert en bijna blind door kunt spelen, terwijl je een ongelofelijke glimlach op je gezicht hebt zitten. Heerlijk!

Crash Bandicoot Trilogy

Gameplay zoals we dat vandaag de dag niet meer kennen

Daarnaast is het fijn om een game te hebben die het qua toeters en bellen rustig aan doet. Crash Bandicoot Trilogy hoeft het niet zo te hebben van rare gameplay-elementen of moeilijke controls. Dit is echt zo’n game waarbij je de controller oppakt en begrijpt wat er van je wordt verwacht. Uiteraard wordt de game gaandeweg lastiger en kent de game genoeg uitdaging, maar het is eigenlijk net zo’n titel als de oude Mario waarbij iedereen begrijpt wat er van hem of haar wordt verwacht.

Doodgaan is ook grappig

Je zou zeggen dat doodgaan iets is in games wat je niet wilt meemaken. Het betekent namelijk dat je bepaalde stukken moet overdoen en dat kost tijd en moeite. Toch raden we aan om vaak dood te gaan in de game. De ontwikkelaar heeft namelijk zijn uiterste best gedaan om Crash via grappig animaties er aan te laten gaan. Er zijn er tientallen en het is funny om te zien.

Veel levels

De Crash Bandicoot Trilogy brengt de drie eerste games uit de serie terug, wat dus betekent dat je veel content voorgeschoteld krijgt. Er zijn meer dan zeventig levels waar je mee aan de slag kunt. Bovendien zijn levels meerdere malen speelbaar, omdat je diverse paden hebt en er veel bonusuitdagingen zijn. Als je het belangrijk vindt dat games je lang zoet houden, dan is dit een uitstekende keuze.

De muziek is super vrolijk

Tot slot willen we nog even aandacht voor de muziek uit de game, die gebruik maakt van diverse vrolijke tunes, die er stuk voor stuk voor zorgen dat je mood echt op standje vrolijk gaat. Soms is de muziek op de achtergrond aanwezig, terwijl hij op andere momenten de hoofdrol speelt. Als je een rotdag achter de rug hebt, dan is dit echt een game die er voor zorgt dat je mood de andere kant op zwaait. Durf je het aan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaming Want: 5 redenen om Crash Bandicoot Trilogy te spelen
Sluiten