Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 januari 2020

Creatieveling maakt GameCube Joycons voor de Nintendo Switch

De Nintendo Switch heeft vele voordelen en mogelijkheden. Toch kent hij ook wat problemen. Zo zijn de Joycons niet heel erg fijn wanneer je een paar uur een game in een handheld modus wilt spelen.

Dat vond de creatieve Youtuber Shank Mods waarschijnlijk ook. Deze creatieveling besloot dat het anders kon en ging aan de slag met een alternatief. Het resultaat zijn Joycons op basis van een GameCube controller en dat lijkt ons veel lekkerder in de hand liggen.

Speciale GameCube Joycons voor de Nintendo Switch

De beste persoon besloot dat de Joycon wel een upgrade kon krijgen en pakte daarvoor zijn GameCube-controller er bij als inspiratie. Hij ging aan de slag met een 3D-printer, pakte de techniek van de Joycon er bij en ging aan de slag. Het resultaat daarvan is maanden aan werk om de controllers werkend te krijgen. Maar het is de beste Youtuber uiteindelijk gelukt. In de onderstaande video zie je hoe hij te werk is gegaan en dat het daadwerkelijk werkt.

Naast de mogelijkheid om deze GameCube Joycons aan de zijkant van de Nintendo Switch te plaatsen, is het ook mogelijk om ze los te spelen vanuit je hand. En hij heeft zelfs een opzetstukje gemaakt waar je de twee kanten van de controller in kunt klikken en op die manier alsnog een draadloze controller hebt. Het enige nadeel is dat je de Joycons niet kunt gebruiken als bij de Nintendo Switch met twee spelers. Daarvoor zijn de controllers te apart van elkaar. Maar voor een lange reis zorgt dit er voor dat het spelen een stuk fijner wordt. Helaas is de maker niet van plan om dit verkopen, omdat het een flinke klus was om het te maken. De hoeveelheid tijd en gedoe zou te groot zijn om ze te kunnen verkopen. Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Creatieveling maakt GameCube Joycons voor de Nintendo Switch
Sluiten