Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 mei 2019

Creatieveling maakt zijn eigen GameCube Classic

De NES Classic en de SNES Classic zijn twee leuke gadgets. Het zijn kleine versies van de oude spelcomputers waar een groot aantal games op staan. Via een USB-kabel kun je hem voorzien van stroom en met een HDMI-kabel sluit je hem aan op je spelcomputer. Fans hadden gehoopt dat Nintendo ook plannen zou hebben om de Nintendo 64 en de GameCube van een zelfde soort mini-console zou voorzien, maar helaas is daar nog geen sprake van. Het gebrek daaraan liet Youtuber Madmorda zich inspireren om zijn eigen variant te maken. En die is verdomd goed gelukt.

De zelfgemaakte GameCube Classic

Deze zelfgemaakte GameCube Classic is nagenoeg perfect. Hij is een stuk kleiner dan de standaard GameCube, heeft vier porten die gewoon werken, kan via een Micro USB-kabel voorzien worden van stroom en speelt games gewoon af. Aan de binnenkant van de spelcomputer zit een moederbord van de Wii, die flink is aangepast om in het kleine doosje te passen.

Het voordeel van deze keuze is dat de Wii qua kracht net wat sterker is dan de GameCube en daardoor spelen de games wat beter. Ook is de Wii-versie minder stroomverslurpend, waardoor dat ook beter past in gehele plaatje. De games speelt hij overigens af via een Flashkaartje en een bijbehorende emulator. Om de controllers te gebruiken, wordt er gebruik gemaakt van 3.5 mm jack kabeltje naar een port die gebruikt kan worden om een normale GameCube-controller op aan te sluiten. Verder heb je nog een Composite videokabel om de GameCube Classic op je televisie aan te sluiten. Dan heb je dus wel een tv nodig die nog zo’n relatief ouderwetse ingang heeft.

Naast de bovenstaande video heeft de maker op dit forum stap voor stap uitgelegd hij hoe precies te werk is gegaan. Zeer de moeite waard om het allemaal te bekijken. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Creatieveling maakt zijn eigen GameCube Classic
Sluiten