Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 4 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Creëer je eigen thuisbioscoop met LG’s betaalbare ProBeam laser projector

Zouden we niet allemaal graag de woonkamer willen omtoveren tot een bioscoop? Natuurlijk kan dat al heel lang, maar laser projectors zijn nou niet echt wat je noemt goedkoop. Dat is tot de LG kwam met de ProBeam. Deze laser projector is met een prijs van 1500 dollar relatief goedkoop en kan daarnaast ook nog gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatst worden.

LG ProBeam

Bioscoopervaring met 120 inch beeld

Met ProBeam kun je van een ware bioscoopervaring genieten met de maximaal 120 inch full HD beelden met een resolutie van 1080p. Die beelden kan je makkelijk naar de projector versturen met je smartphone of laptop via de wireless mirroring functie. Dat leuke filmpje op je telefoon wordt opeens een stuk groter. Als je een film op je USB stick of externe harde schijf hebt is dat ook geen probleem. De Auto Keystone feature zorgt er vervolgens automatisch voor dat de projectie niet vervormd is. Voor het geluid hoef je alleen je Bluetooth speakers aan te sluiten. Daarna heb je alleen nog een bak popcorn nodig.

LG ProBeam

120.000 uur kijkplezier

Het redelijk kleine apparaatje is uitgerust met een lamp, welke tot 2.000 lumen aan helderheid kan projecteren. Deze produceert natuurlijk uitziende rijke kleuren en gaat maar liefst 20.000 uur mee. Hiermee zou je ruim 6,5 duizend keer een Lord of the Rings film kunnen bekijken. Met trots wordt dit bijna eeuwig durende kijkplezier vergeleken op de LG site met een standaard projector. Deze zijn doorgaans groter en produceren maar rond de 3.000 uur aan projectietijd.

LG ProBeam

WebOS

Verder draait ProBeam op LG’s WebOS systeem, waar ook de smart tv’s op draaien. Hierdoor zijn de smart features ook via de projector beschikbaar en heb je al meteen behoorlijk wat content beschikbaar om te kijken.

Voor een thuisbioscoop hoef je overigens helemaal niet zoveel ruimte in huis te hebben. Je moet de ruimte alleen efficiënt gebruiken. Zo is dit  aanzienlijk kleine huisje in Hong Kong uitgerust met een thuisbioscoop en een gym.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Creëer je eigen thuisbioscoop met LG’s betaalbare ProBeam laser projector
Sluiten