Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 mei 2018

The Crew 2 Preview: De grootste racegame ooit

De afgelopen tien jaar hebben we een berg aan racegames voorgeschoteld gekregen. In de meeste gevallen is het daarin mogelijk om op afgesloten circuits rond te racen en daar je racevaardigheden te tonen. De laatste jaren zien we echter ook een duidelijk subgenre ontstaan. Daarbij kun je racen in een grote open wereld en terwijl je rondrijdt aan verschillende races meedoen. We zien het bij Need for Speed, het zit in Forza Horizon en ook Burnout heeft het gedaan. De schaal waarin The Crew 2 het echter doet is van een ander niveau. In The Crew 2 is het racetoneel namelijk de Verenigde Staten.

En ja, dat was in het eerste deel ook het geval. Toch is de Verenigde Staten van The Crew 2 een stuk indrukwekkender. In dit tweede deel kun je naast de wagen en de verschillende natuurgebieden ook gebruik maken van het water om met boten op te racen en zelfs het luchtruim kan gebruikt worden om met vliegtuigen te strijden om de eerste plaats.

In Oostenrijk, op het F1-circuit van de Redbull Ring kregen we van uitgever Ubisoft de kans om zelf te ervaren hoe het is om te racen in dikke Porsches over het asfalt en Jeeps over een offroad-circuit. En daarnaast hebben we ook ruim twee uur doorgebracht met The Crew 2 zelf. Dit zijn daarbij onze vijf dingen die opvielen.

The Crew 2

The Crew 2 racet gewoon lekker

De eerste The Crew was indrukwekkend vanwege zijn grootte, maar wanneer je met een beetje snelle wagens ging scheuren, was de game eigenlijk zo goed als onspeelbaar. Je gleed alle kanten op en het gevoel van controle was zo goed als afwezig.

In The Crew 2 lijkt dat probleem te zijn opgelost. De wegligging van de verschillende wagens waarmee ik heb kunnen scheuren was erg goed. Ze gaven een uitstekend gevoel voor snelheid, terwijl ik nooit het gevoel had dat ik de controle aan het kwijtraken was. Zelfs met een dragwagen, die meer dan 400 kilometer per uur wist te halen en waarbij je maar heel licht kunt sturen, voelde het rondrijden goed.

The Crew 2

Boten en vliegtuigen voegen wat toe

Op het moment dat The Crew 2 werd onthuld en het duidelijk was dat de game voorzien zou gaan worden van boten en vliegtuigen, voelde dat eigenlijk als een goedkoop trucje. Toch heb ik het idee dat ze een mooie meerwaarde hebben.

De races met deze voertuigen voelen compleet anders en het geheel zorgt voor een fijne afwisseling. Net als bij de wagens zijn deze voertuigen ook zeer goed te besturen en heb je telkens een strak gevoel van controle.

The Crew 2

Freeroamen is leuk door snel kunnen wisselen

Hoewel het mogelijk is om van het begin af aan willekeurig naar wedstrijden in The Crew 2 te warpen (je hoeft dus niet eerst points of interest vrij te spelen), loont het om vrij rond te rijden. Daarbij is het heel erg leuk om op elk gewenst moment tussen de verschillende soorten voertuigen te wisselen.

Zo begin je bijvoorbeeld in een vliegtuig. Wanneer je boven het water vliegt, druk je op de knop om een boot te worden en zie daar: je scheurt over het water. Vervolgens kun je weer heel makkelijk naar het vliegtuig overschakelen en dan boven het asfalt weer over te gaan op je wagen. Op die manier is het echt leuk en soepel rond rijden. Bovendien is er in de omgeving genoeg te ontdekken, zoals bepaalde upgrades.

The Crew 2

Loot maakt je beter

Die upgrades vind je in de vorm van loot. Naast de mogelijkheid om deze in de wereld te vinden, krijg je ze ook wanneer je races voltooid en daarbij aan doelen van die race voldoet. Het zijn upgrades voor je bestaande wagen.

Je maakt je wagen er beter mee en je krijgt bij speciale loot soms ook nog speciale bonussen. Denk daarbij aan meer geld voor de momenten dat je races succesvol voltooid of een intro tank die sneller volloopt.

The Crew 2

Je bepaalt zelf wat je gaat doen

Waar de eerste The Crew je een verplicht verhaal voorschotelde en waarbij je de wereld om je heen moest ontdekken om aan races mee te doen, draait het in The Crew 2 allemaal om vrijheid. Jij bepaalt echt zelf wat je doet.

Hoewel er in principe vier soorten races zijn, te weten boot, vliegtuig, straatrace en offroadrace, hoef je echt niet alles te doen. Als blijkt dat vliegen niet jouw ding is, dan sla je dat aspect volledig over en ga je je gewoon richten op de andere disciplines.

The Crew 2

The Crew 2 verschijnt op 29 juni en komt dan uit op de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Als je de game via de Ubisoft Store koopt, dan kun je er al drie dagen eerder mee aan de slag. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze speciale gaming pagina hier.

Reageer op artikel:
The Crew 2 Preview: De grootste racegame ooit
Sluiten