Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 12/07/2018

Je nieuwe binge: Netflix thriller Sacred Games scoort hoge cijfers

Wie Netflix gebruikt, kent vast wel het gevoel van ‘wat moet ik nu gaan kijken?’. Als je op zoek bent naar iets anders dan wat voor de hand ligt, dan is Sacred Games wellicht iets. Het is één van de eerste Netflix Originals uit India en volgens Rotten Tomatoes en IMDB is het een topserie. Op het moment van schrijven heeft de serie op Rotten Tomatoes een score van 100 procent en scoort hij op IMDB een 9,4.

Sacred Games is een must see

Om het even in het perspectief te zetten: HBO-hitshow Westworld staat op Rotten Tomatoes op een mooie 86 procent. Dat gezegd hebbende scoort Cobra Kai, de spin-off van The Karate Kid, ook een 100 procent, dus wellicht dat je het met een kleine korrel zout moet nemen.

Sacred Games is overigens niet je zoveelste Bollywood-film en het is ook niet zo over de top als deze welbekende Youtube-video. Sacred Games is een thriller die vooral om verraad en donkere humor draait. Ook is de stijl van de gehele serie behoorlijk duister.

Sacred Games

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Vikram Chandra dat in 2006 verscheen. Het verhaal draait om politieagent Sartaj Singh. Hoewel hij er van op de hoogte is dat zijn werkgever behoorlijk corrupt is, doet hij zijn uiterste best om zijn baan zo goed mogelijk uit te voeren. Sartaj is een eerlijke man die als agent de wereld een stukje veiliger wil maken.

Via een anonieme tip komt hij terecht bij ene Ganesh Gaitonde. Deze beruchte crimineel heeft behoorlijk wat op zijn kerfstok staan en is als zestien jaar niet meer gezien. Door de tip krijgt Sartaj zijn kans om echt het verschil te maken, maar gemakkelijk gaat het niet worden. Om de bendeleider in te rekenen moet de held van het verhaal afdalen tot de diepste meest duistere krochten van de Indiase onderwereld.

Meer over Netflix vind je hier.

Reageer op artikel:
Je nieuwe binge: Netflix thriller Sacred Games scoort hoge cijfers
Sluiten