11 aug 2016 Daniel Koster

Wederom een crowdfunding fail: guys achter Skully de slimme motorhelm verbrassen al het geld

O nee, we kunnen weer een product aan de lijst van crowfunding fails die enorm populair waren toevoegen. Waar het falen van de Coolest Cooler voor ons als geen verrassing kwam, was dat bij de Zano-drone wel het geval. Nu is ook de stekker uit Skully, de slimme motorhelm, getrokken.

Wij waren flink te spreken over de slimme helm van Skully. Wij waren overigens niet de enige. De helm haalde in één dag namelijk 60.000 euro aan investeringen binnen. Lekker bezig zou je denken. Niet dus. De stekker is uit het project gebleken en het lijkt erop dat dat niet enkel komt door tegenvallende resultaten.

Video’s van ons zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

De slimme motorhelm van Skully is met negativiteit omringd

Er werd meer dan twee miljoen euro binnengehaald om de slimme motorhelm te ontwikkelen. Toch waren er problemen en werd er de afgelopen weken hard naar extra kapitaal gezocht. Ook dat kon het tij niet keren. Maar waarom was er nou extra geld nodig? Volgens de ontwikkelaars zelf omdat ze met allerlei uitdagingen hadden te maken die bij het leven van een beginnende startup horen. Maar we horen ook een andere verklaring. De ontwikkelaars hebben flink wat geld uitgegeven. En dan niet aan zaken die met de slimme motorhelm hebben te maken. Het geld ging naar dure sportwagens en avondjes in de stripclub!

slimme motorhelm

Flink in de penarie

Marcus and Mitchell Weller zijn de twee bedenker en starters van Skully. Zij hebben nu een rechtszaak aan de broek. Zo zouden ze niet zomaar in het bezit zijn van een Lamborghini, Audi R8, Dodge Vipers en prachtige motoren. Skully zou daarvoor hebben betaald. Ook zou Skully betalen voor verschillende appartementen in de Verenigde Staten en voor luxueuze reizen en dure avondjes uit. Het lijkt er dus op dat het geld dat zo hard nodig was voor de ontwikkeling van de unieke motorhelm aan andere dingen is besteed.

slimme motorhelm

Hoe nu verder?

Het probleem is dat Indiegogo geen garantie biedt aan de kopers. Mocht een product falen, dan is de kans klein dat je het geld dat je erin hebt gestoken nog terugziet. Wanneer je je dan bedenkt dat dat geld is uitgegeven aan dit soort zaken doet dat extra pijn. Oké, laten we niet té voorbarig zijn en de rechtszaak nog even afwachten. Mocht dit echter waar zijn, dan is dit het zoveelste voorbeeld dat succesvolle crowdfundingscampagnes zeker niet voor succes garant staan!

Reageer op artikel:
Wederom een crowdfunding fail: guys achter Skully de slimme motorhelm verbrassen al het geld
Sluiten