Milton Broen
Milton Broen 18 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Crownstone: Nederlanders maken slim stopcontact dat je moet hebben

Slimme producten zijn de toekomst. Daar zijn we met z’n allen al over uit. Alles wat op afstand te bedienen is heeft namelijk een aantal voordelen. Maar moeten we al die producten wel slim maken? Kunnen we niet bij de bron, het stopcontact, beginnen?! Stopcontacten slim maken is in eerste instantie niet iets waar we snel over na zouden denken. Het Rotterdamse bedrijf DoBots doet dit echter wel en heeft de Crownstone ontworpen. Hiermee kun je vanaf je smartphone handelingen uitvoeren.

De Crownstone

Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld bent vergeten om je televisie uit te schakelen of als je het koffiezetapparaat in je keuken nog aan had staan. Je kunt ook de lichten aan – en uit zetten, de lichten dimmen en zelfs het energieverbruik bijhouden met de Crownstone. Als je op de hoogte bent van smartproducten, dan weet je waarschijnlijk dat dit soort handelingen al een tijd mogelijk zijn. Het verschil tussen deze apparaten en de Crownstone is dat de Crownstone in verhouding een stuk goedkoper is. Je kunt door gebruik te maken van deze stopcontacten goedkoop een ‘Smart Home effect’ creëren.

Kosten van de Crownstone

Als jij voor een koopje in een slim huis wilt wonen dan kun je hier twee Crowstones 89,99 euro aanschaffen. Als je nog even wilt wachten kun je de Crownstone volgend jaar in de winkels verwachten, als het Rotterdamse bedrijf hun doel weet te behalen op Kickstarter.

Wil je dan ook een slimme deur?

Als jij over een modern huis wilt beschikken dan kun je niet wegkomen met een normale deur. Check deze slimme deurklink die alleen met jouw vingerafdruk opengaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crownstone: Nederlanders maken slim stopcontact dat je moet hebben
Sluiten