CRYENGINE 5.6 Tech Trailer toont toekomst van gaming

2020 gaat een belangrijk jaar worden voor gaming. Dan worden de PlayStation 5 en de opvolger van de Xbox One verwacht. Met die nieuwe generatie spelcomputers kun je op langere termijn ook weer mooiere games krijgen. Het duurde bij de PlayStation 4 een paar jaar voordat je games had die echt mooier waren dan die van de PlayStation 3. En dat zal waarschijnlijk bij de PlayStation 5 ook weer het geval zijn. Voor het maken van games is het belangrijk dat je gebruik maakt van een sterke engine. De CRYENGINE is daarbij het alternatief op de Unreal Engine. Met een nieuwe techtrailer toont maker Crytek wat je er mee kunt doen.

CRYENGINE 5.6 Tech Trailer is de toekomst van gaming

De CRYENGINE 5.6 trailer laat vooral dingen zien als omgevingen, lichtinval en hoe een speler interactie kan hebben met de natuur. Als een techtrailer is het dus vooral een video die de potentie toont. Het gaat nog een tijdje duren voordat je games gaat zien die gebruik maken van dit soort functionaliteiten. Maar een beetje dromen en vooruitdenken, dat kan geen kwaad. Bekijk de trailer hieronder.

Naast het maken van de CRYENGINE ken je ontwikkelaar Crytek waarschijnlijk ook van de games uit de Crysis-reeks en als de maker van de eerste Far Cry. Met name de eerste Crysis was een game die alles van je pc verlangde. Wanneer je rond de release van die game een pc had die de game op een fatsoenlijke manier kon draaien, dan wist je dat je een pc had die heel wat jaren meeging. Crytek wist uiteindelijk drie games uit de reeks uit te brengen, maar daarna ging het minder goed met het bedrijf. Er werden locaties gesloten en werd bepaald dat men zich in de toekomst vooral zou bezig gaan houden met het maken van engines om op die manier een alternatief te bieden op de Unreal Engine. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
CRYENGINE 5.6 Tech Trailer toont toekomst van gaming
Sluiten