Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 aug 2018

Crypto-analyse 10 augustus: Bitcoin, Stellar en Cardano positief

In vergelijking met de dag ervoor was het sentiment de afgelopen 24 uur beduidend positiever. In onze crypto-analyse zien we dat 6 van de 10 meest verhandelde cryptomunten een positieve koersontwikkeling laten zien. Het nieuws dat cryptomunten steeds meer geaccepteerd worden zal daar zeker debet aan zijn. Ook de negatieve prijsindexcijfers die Amerika bekendmaakte, in combinatie met voorzichtige obligatierente zal in cryptoland tot vertrouwen in een alternatief hebben geleid. We analyseren de koersen en brengen het belangrijkste nieuws en de vooruitblik voor de komende dagen.

Crypto-analyse: afgelopen 24 uur veel positieve resultaten

Net als gisteren zijn de koersen van Cardano en Tether positief. Tether houdt daarmee de positieve lijn vast terwijl Cardano de daling van eerder deze week goed maakt.  Ook de bezitters van Bitcoin, Bitcoin Cash, EOS en Stellar zien de koersen van hun valuta weer herstellen.

Crypto-analyse 10 augustus (koers om 7:30): merendeel positievere resultaten Tradeincrypto.com

Crypto-analyse: meest positieve resultaten buiten de top 10

Buiten de top-10 werd er ook veel positief gehandeld. Zo zorgden de stijgende koers voor Ethereum Classic (ETC) en Tezos (XTZ) ervoor dat de koersverliezen van eerder deze week werden goed gemaakt.  Het weekrendement voor deze valuta is nu respectievelijk 1,88 en 0,27%.

Cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij brachten een stevig achtergrondartikel over de sentimenten in de markt en de (verkeerde) wijze waarop naar de Bitcoin wordt gekeken.

Het rommelt bij cryptomunt Bitcoin Cash (BCH). Ontwikkelaar Amaury Séchet is daar wegens ‘onwelvoeglijk gedrag’ verbannen van de Slack-pagina van zijn eigen bedrijf. Dit na onenigheid over nieuwe ontwikkelingen. We zijn benieuwd of die ontwikkeling de koers zal beïnvloeden.

De Wereldbank gaat een proef verzorgen met een obligatie die geheel op Blockchain gebaseerd is. De Commonwealth Bank of Australia is gekozen om de proef uit te voeren. Hiermee is de technologie achter Bitcoin en altcoins weer een stuk dichterbij acceptatie.

Dat de acceptatie van cryptomunten steeds breder wordt blijkt ook wel uit het nieuws dat ook traditionele banken steeds driftiger op zoek zijn naar toegang tot de cryptomarkt.

De crypto-agenda van vandaag

Voor bezitters van WandX (Wand) eindigt vandaag de mogelijkheid om in te schrijven voor de airdorp WANDNEO. Dether (DTH), Trade Token (TIO), CoinEx Token (CET) en Quantstamp (QSP) houden live Q&A sessies op Telegram.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Vandaag presenteert Engeland de belangrijkste handelscijfers over de maand juni. In Amerika worden de consumentencijfers bekendgemaakt. Ook in diverse Europese landen worden de handelsbalansen over juni gepresenteerd. Dit zal ongetwijfeld het marktsentiment beïnvloeden. Lees er alles over in onze analyse van komende maandag!

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 10 augustus: Bitcoin, Stellar en Cardano positief
Sluiten