Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 aug 2018

Crypto-analyse 13 augustus: rust na een positief weekend voor o.a. Bitcoin, XRP en Bitcoin Cash

In onze analyse van vorige week vrijdag zagen we al dat het beurssentiment positiever werd. Deze lijn heeft zich in het weekend voortgezet. Hoewel de analyse over de afgelopen 24 uur voor het merendeel rode cijfers laat zien was het weekend wel positief. Uiteraard zijn we benieuwd wat we de komende dag kunnen verwachten. We beginnen met een terugblik op het nieuws. Daarna bekijken we de crypto-agenda en de financiële agenda om zo naar morgen te kijken. Kortom, veel te analyseren, dus laten we beginnen.

Terugblik op het weekend

Berichten over de valutacrisis in Turkije zorgen ervoor dat mensen (weer) kritisch kijken naar de manier waarop reguliere valuta functioneert. Zes van de top 10 fondsen zijn hoger geëindigd dan afgelopen vrijdag. Ethereum, EOS, Stellar en Litecoin werden dit weekend minder waard. Ondanks het overwegend positieve weekend blijven de resultaten over afgelopen 7 dagen negatief.

Crypto-analyse: rode beurs na positief weekend

Na de positieve cijfers van dit weekend begint de maandagmorgen negatiever. De cijfers zijn overwegend negatief, met Stellar en Bitcoin als positieve uitzonderingen. Zoals aangegeven zijn de koersen van de meeste cryptovaluta positiever dan afgelopen vrijdag. Toch zijn deze stijgingen niet voldoende om het resultaat over 7 dagen positief te houden (zoals je in de rubriek ‘Price Graph’, die de koers over de afgelopen 7 dagen weergeeft, kunt zien).

Crypto-analyse 13 augustus 2018
De koers van de 10 meest verhandelde cryptomunten, vastgelegd om 7:30 uur Tradeincrypto.com

Crypto-analyse: Stijgende cryptocurrency buiten de top 10

Ook buiten de top 10 lukt het de meest verhandelde cryptokoersen niet om over de afgelopen 7 dagen zwarte cijfers te schrijven. Het beste 24-uurs resultaat boeken Dash (DASH) dat 2,26% stijgt en Lisk, dat zelfs 3,38% stijgt in 24 uur. We zijn benieuwd of dit de voorlopers van een positieve dag zijn.

Cryptonieuws van het weekend

Wij sloten vorige week af met het bericht dat de Bitcoin steeds minder voor illegale activiteiten wordt gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat Bitcoin-transacties voor illegale activiteiten terugliep van 90% naar slechts 10 procent.

Ook in Afrika blijven de verwachtingen over Blockchain hoog gespannen, zo heeft Kenia een Blockchain recherche-eenheid in het leven geroepen.

We sluiten dit korte nieuwsoverzicht af met een interessante blik op de koersverwachting van de Bitcoin.

De crypto-agenda van vandaag

Bitbay (BAY) test volgens haar roadmap vandaag de ‘dynamic PEG’. Volgens de makers is dit de oplossing om de volatiliteit in de waarde van cryptomunten te dempen.

NeuroChain (NCC) en Komodo (KMD) houden vandaag een zogenoemd ‘AMA’ op het Reddit platform. In deze ‘ask me anything’ sessies zijn namens NeuroChain CEO Frédéric Goujon en CGO Bruno Delahaye aanwezig. Bij Komodo zitten het development team en securityteam paraat. Zij bijten om 11 uur het spits af. De AMA van NeuroChain begint ’s middags om 15 uur.

Het is ook een spannende dag voor EOS (EOS) die vandaag een beursnotering op de CoinX cryptocurrency exchange mag ontvangen.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Zowel China als Amerika maken vandaag cijfers over de industrie en import en export bekend. Gezien de economische spanningen zal dit ongetwijfeld invloed hebben op de economie. Ook maken de Europese Unie en diverse Europese landen vandaag hun cijfers over de handel en het consumentenvertrouwen bekend. Kortom, weer genoeg ingrediënten voor een spannende handelsdag. We kijken nu al uit naar de analyse van morgen!

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 13 augustus: rust na een positief weekend voor o.a. Bitcoin, XRP en Bitcoin Cash
Sluiten