Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 augustus 2018

Crypto-analyse 14 augustus: negatief sentiment met uitzondering van Tether (USDT)

In onze analyse van gisteren zagen we een lichte teruggang na een gematigd positief weekend. In de afgelopen 24 uur blijkt de negatieve tendens te hebben voortgezet. Enige uitzondering is de Tether (USDT). Dit terwijl er in ons nieuwsoverzicht een interessant artikel is genoemd waarin men twijfelt aan de Tether. Ook kijken we vooruit naar de beursagenda en financiële agenda van vandaag. Zo kan jij jouw eigen inschatting maken voor het verloop van de koersen. Lees je morgen onze analyse weer om het verloop te checken?

Crypto-analyse: negatieve sentiment bleef hangen

Zoals je in onderstaande grafiek kunt zien is de top-10 de afgelopen 24 uur rood gekleurd. De stijgingen van het weekend zijn in ras tempo verdwenen en ook de weekresultaten zijn helaas niet positief. Enige lichtpuntje is de Tether (USDT), dat zowel een positief dag- als weekresultaat noteerde.

Rode cijfers in de crypto-analyse van 14-8 met uitzondering voor Tether
De 24-uurs analyse is vooral rood. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse: Stijgende cryptocurrency buiten de top 10

We moeten vandaag ver zoeken om stijgende cryptomunten te vinden. Op plek 85 in de top honderd vinden we de True USD (TUSD). Deze munt maakt met een koersnotering van € 0,88 exact 0,3% winst en houdt ook het weekresultaat positief. Op nummer 100 vinden we de DAI, die met een koers van € 0,89 een stijging van 1,23% noteert en daarmee ook het eigen weekresultaat positief houdt.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij publiceerden een interessant artikel over de kwetsbaarheid van cryptocurrency voor hackers. Het blijkt dat experts zich daar zorgen over maakten.

In The Wallstreet Journal vinden we een achtergrondartikel over de Tether. Men geeft aan dat de funding achter deze munt wat mysterieus is. Het feit dat zij hun extern ingehuurde auditor hebben buiten gezet helpt daar niet echt bij. Toch krijgt deze munt van hen het voordeel van de twijfel.

Ook op het gebied van wet- en regelgeving is er het nodige nieuws. Zo maakte Venezuela, bekend vanwege haar zwakke valuta, bekend dat zij in haar ontwerp voor een nieuwe grondwet ook plaats inruimt voor een centrale crypto bank. In Saudi Arabië gaat het juist de andere kant op. Daar maakten officials bekend dat de handel in cryptocurrency als illegaal gezien wordt.

De crypto-agenda van vandaag

Vandaag staat voor veel cryptomunten in het teken van de Blockchain Futurist Conference. Deze wordt vandaag, morgen en overmorgen gehouden in Toronto en veel cryptomunten melden hun aanwezigheid. Vandaag en morgen wordt eveneens de CryptoBlockCon in New York gehouden. Ook daar zijn veel cryptomunten aanwezig.

Hierdoor valt het overige nieuws, afgezien van kleinere munten die een beursnotering krijgen wat stil.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Uiteraard zal de valutacrisis in Turkije het nieuws blijven beheersen. Inmiddels blijkt dat ook andere valuta hierdoor negatief beïnvloedt worden. Het financiële nieuws zal verder vooral gedomineerd worden door Europese consumentencijfers en de Amerikaanse exportcijfers. Kortom, de analyse van morgen belooft wellicht spektakel.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 14 augustus: negatief sentiment met uitzondering van Tether (USDT)
Sluiten