Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 aug 2018

Crypto-analyse 15 augustus: weekresultaat negatief, 24-uurs resultaat positief

Gisteren toonde onze crypto-analyse een negatief sentiment met Tether (USDT) als enige uitzondering. Vandaag is het sentiment exact omgekeerd, de gehele top-10 schrijft positieve cijfers met een uitzondering van Tether (USDT). Ook buiten de top-10 haast uitsluitend positieve koersontwikkeling met her en der zelfs dubbele cijfers. Ook de crypto-agenda laat veel spannends zien en de economische agenda is een goede indicatie om aan te nemen dat er morgen weer een interessante analyse kan volgen. Laten we de dag dus positief van start gaan en beginnen met onze analyse.

Crypto-analyse: positief sentiment wellicht de basis voor herstel van het weekresultaat?

Onze crypto-analyse toont vandaag positieve dagcijfers en stijgende tendensen. In veel gevallen is dit nog niet genoeg om het resultaat over de afgelopen zeven dagen te herstellen, maar de week is nog jong. Waar Tether (USDT) gisteren de positieve uitzondering op de regel was, geldt dat vandaag helaas precies andersom. Als enige van de 10 meest verhandelde cryptomunten schrijft zij een (licht) negatief resultaat. Dit is echter nog niet voldoende om het positieve weekresultaat aan te tasten.

Crypto-analyse 15 augustus: positief dagresultaat
Crypto-analyse 15-8: positieve 24-uursresultaten vaak nog niet genoeg om het weekresultaat goed te maken. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse: ook buiten de top-10 een positieve dag

Ook buiten de top 10 stegen de cryptomunten in de afgelopen 24 uur in waarde. Nummer 11 Tron (TRX) en nummer 12, IOTA (MIOTA) noteerden met stijgingen van respectievelijk 10,64 en 11,15% zelfs dubbele cijfers. Toch was het positieve nieuws ook hier nog niet voldoende om het negatieve weeksentiment te herstellen. De eerste cryptomunt buiten de top-10 met een positief weekresultaat vinden we in de cryptocoin Waves (Waves) die mede dankzij een koersstijging van 3,02 % naar EUR 1,70 een positief weekresultaat laat zien.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Gisteren schreven wij een interessant artikel waarin werd aangetoond dat de ‘onhackbare’ cryptowallet Bitfy toch gehackt kan worden.

Kaspersky rapporteert dat cryptocriminelen in het tweede kwartaal van 2018 $ 2,3 miljoen dollar aan cryptovaluta hebben buitgemaakt. Dit voornamelijk door aanvallen op wallets en cryptobeurzen maar ook door het opzetten van fake-sites waardoor gebruikers dachten dat zij op de officiële site van populaire cryptodienstverleners waren.

Gelukkig was er ook positief nieuws. Zo maakte de officiële Jamaicaanse beurs bekend dat zij, naar verwachting vanaf 2019, een officiële beursnotering toekennen aan een aantal geselecteerde cryptomunten.

We besluiten dit nieuwsoverzicht met het nieuws dat cryptomunten een steeds populairdere belegging worden. Een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, Coinbase, maakte bekend dat zij het afgelopen jaar dagelijks 50.000 nieuwe gebruikers in konden schrijven. Deze gebruikers kunnen aan de slag, want prijsanalyses van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) laten zien dat een koersstijging tot de mogelijkheden behoort.

De crypto-agenda van vandaag

Ook vandaag zijn veel cryptomunten vertegenwoordigd op de Blockchain Futurist Conference in Toronto. Een van onze vaste top-10 fondsen, Cardano (ADA) komt vandaag met een ‘special announcement’. Ook het kleinere fonds Expanse (EXP) brengt vandaag een nieuwbrief uit. We sluiten dit overzicht af met het bericht dat de Cboe XBT Bitcoin opties vandaag expireren. Gezien de positieve koersontwikkeling en de prijsanalyse van vandaag een interessant moment.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Ondanks dat het vandaag in een aantal Europese landen een feestdag is (en er dus niet gehandeld wordt) kan er toch nieuws uit Europa verwacht worden. Zo komt de Ecofin (economisch adviesorgaan gevormd door de 27 ministers van financiën in de EU) vandaag bij elkaar en houdt de president van de Duitse Bundesbank vandaag een toespraak. Handelscijfers zijn vooral te verwachten uit Amerika en Engeland.

Kortom, alle ingrediënten voor een enerverende handelsdag en alle reden om nu al uit te kijken naar de analyse van morgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

 

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 15 augustus: weekresultaat negatief, 24-uurs resultaat positief
Sluiten