Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 aug 2018

Crypto-analyse 16 augustus: top 10 net onder het niveau van gisteren

In onze analyse van gisteren zagen we een voornamelijk positief 24uurs-sentiment. De stijging leek lang door te zetten. Helaas ging de vaart er toch uit. In de statistieken zien we dan ook dat de koersen van de top-10 net onder die van gisteren liggen. Net buiten de top-10 zijn de 24-uurs resultaten wel positief. In het nieuws waarschuwen we voor een nieuwe fraude, bespreken we de speciale mededeling die Cardano (ADA) voor ons in petto had en wordt de koersstijging van Ethereum Classic (ETC) verklaard. Met een volle crypto-agenda voor vandaag en de bekendmaking van de Europese handelsbalansen en Spaanse obligatierente zien we een drukke dag tegemoet. Laten we dus snel beginnen.

Crypto-analyse: top-10 net onder koers van gisteren

De koersen bewegen zich net onder de koersen van 24 uur geleden. Dit nadat de stijgende lijn van gisteren lang werd doorgezet. Hoewel Stellar (XLM) in de top-10 het hardste daalde blijft het weekresultaat daar positief. Daarnaast valt op dat de koers van Cardano (ADA) ondanks de ‘special announcement’ relatief sterk daalde.

Crypto-analyse 16-8: winsten van gisteren weer ingeleverd
Crypto-analyse 16 augustus: top 10 net onder het niveau van gisteren Tradeincrypto.com

Crypto-analyse: buiten de top 10

Op plaats 11 en 12 vinden we al direct positieve dagresultaten. Dash (DASH) steeg 2,01%. Ethereum Classic (ETC) steeg 15,01 %. Dit als gevolg van het feit dat bekend werd dat deze munt interessanter wordt voor particulieren, zoals we ook in het cryptonieuws bespreken. Voor de eerste munt buiten de top-10 met positief weekresultaat komen we net als gisteren uit bij de Waves (WAVES). Met een stijging van 1,76% in de afgelopen 24 uur houdt de koers, die nu op EUR 1,71 staat, de weekresultaten positief.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Gisteren informeerden wij over cryptofraude met Simkaarten in Amerika. Door stiekem nieuwe Sim-kaarten te bestellen voor argeloze telefoonbezitters haalde een bende de cryptowallets op de telefoons leeg. Zo wordt een goed rendement wel erg eenvoudig.

De Playboy-cryptomunt hebben zij in ieder geval niet buit weten te maken, want wij informeerden je dat de ontwikkeling nogal problematisch verloopt door ruzie tussen Playboy en haar blockchain-leverancier.

Crypto-investeerder Michael Terpin weet inmiddels ook van alles over cryptofraude met mobiele telefoons. Zijn exemplaar werd tot 2 maal toe gehackt. Dit kostte hem, volgens de rechtszaak die hij tegen provider AT&T aanspant, $ 24 miljoen dollar. Hij eist nu het 10-voudige terug. Over crypto-rendement gesproken.

Gisteren meldden wij in onze crypto-analyse dat top-10 fonds Cardano (ADA) met een belangrijke aankondiging zou komen. Inmiddels heeft Cardano-baas Charles Hoskinson zijn belangrijke mededeling in deze youtube-livestream gedaan. Cardano ontwikkelt project Icarus, een light cryptowallet die je kunt installeren in Google Chroom en ander webbrowsers. Deze moet vanaf 2019 live gaan.

Ethereum Classic (ETC) steeg liefst 15% in waarde nadat cryptobeurs Coinbase aankondigde dat zij deze munt opneemt in haar app met voor consumenten verhandelbare cryptomunten.

De crypto-agenda van vandaag

De crypto-agenda van vandaag staat vandaag vooral in het teken van marketing. Zou houden drie cryptomunten een zogenaamde ‘Ask me Anything (AMA)’ webmeeting. Nucleus Vision (NCASH) via Youtube, Maker (MKR) via Reddit en als je altijd al een keer de mensen achter de Basic Attention Coin (BAT) hebt willen spreken dan kun je ook op Reddit jouw kans grijpen.

Verder zijn er diverse cryptomunten aanwezig bij meet-ups en conferenties zoals de Cardano meeting in Krako, De Cyber Academy Development Meetup in Moscow, de PAC Cryptocurrency Tech Demo in Bournemouth, developer Meetup in San Fransisco en  Blockchain X Industry Meetup in Seoul. Wellicht gooien de berichten vanaf de beursvloer wel wat olie op de koersontwikkeling.

Inhoudelijk valt op dat ZMINE (ZMN) in juli 21,34019502 Bitcoin (BTC) winst heeft gemaakt met cryptomining. Hiervan besteedt zij vandaag 15.34019502 Bitcoin om een Buy Back and Burn van haar crypto te doen.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Overig economisch nieuws is vooral te verwachten van de Europese Unie dat de handelsbalans over juni bekend zal maken. Ook interessant is de rente die bekend zal worden bij de 10-jaars obligatieveiling in Spanje. Ook de meest recente Amerikaanse werkeloosheidscijfers worden bekend. Kortom genoeg redenen om de analyse van morgen niet te missen!

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

 

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 16 augustus: top 10 net onder het niveau van gisteren
Sluiten