Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 aug 2018

Crypto-analyse 17 augustus: Bitcoin daalt licht net als altcoins top 10

Gisteren zagen we dat, na een aanvankelijk stijgende tendens, de koersen van Bitcoin en Altcoins (alle andere cryptomunten) weer zakten naar het niveau van eergisteren. Voor veel cryptomunten was deze dalende tendens in de afgelopen 24 uur niet anders. Het nieuwsoverzicht van vandaag lijkt de goednieuwsshow. Zo worden er investeringen gedaan, valt de technische analyse van de Stellar (XLM) positief uit en werken de gebroeders Winklevoss en Nasdaq samen aan een spannend initiatief. De crypto-agenda voor het weekend is goed gevuld en Europese consumentencijfers kunnen de markt ook beïnvloeden. Kortom, alle ingrediënten voor een interessant handelsweekend en een al even interessante analyse voor maandag zijn aanwezig. Nu eerst de analyse van vandaag.

Crypto-analyse Bitcoin en altcoin top 10:

De Bitcoin verloor in de afgelopen 24 uur 2,79% met stijgende tendens. Ook de top 10 van altcoins noteert voornamelijk dalingen, met uitzondering van  XRP (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) die stijgende cijfers laten zien. Ook opvallend, Ethereum Classic (ETC) verliest haast de gehele koerswinst van 15% die zij gisteren noteerde. Grafisch ziet het er als volgt uit.

Crypto-analyse 17-8, Bitcoin en meeste altcoins uit top 10 dalen met stijgend sentiment
Grafische crypto-analyse van Bitcoin en top-10 altcoins voor 17 augustus 2018 (cijfers vastgelegd om 7.30 uur) Tradeincrypto.com

Crypto-analyse: highlights overige altcoins

Buiten de top 10 zien we als eerste Zcash (ZEC) met een positief dagresultaat (+ 5,18 %), gevolgd door VeChain (VET) dat maarliefst + 29,8% noteerde. Dit was echter, mede door de vorige week ook al opvallende koersschommelingen niet genoeg om het weekresultaat positief te krijgen. De eerste cryptocoin die dat vandaag laat zien is niet, zoals de rest van de week de Waves (WAVES), die overigens wel een positief weekresultaat blijft behalen. Vandaag is de Lisk (LSK) mede door een koersstijging van 11,43% in de afgelopen 24 uur de eerste cryptomunt met positief weekresultaat.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij brachten een interessant achtergrondartikel waarin Dan Morehead, CEO van crypto-investeerder Pantera Capital, zijn visie over cryptovaluta, de bankwereld en de negatieve visie van beleggingsgoeroe Warren Buffet bespreekt. Hij voorziet dat veel cryptocurrency 25 maal zoveel waard kunnen worden. Zijn onderbouwing is genoeg om in een derde investeringsronde $ 175 miljoen dollar aan crypto-investeringen op te halen. Kortom, interessant leesvoer.

Zoals we in het vorige bericht al aanhaalde is Pantera Capital op zoek naar $ 175 miljoen aan kapitaal om in crypto te investeren. Hiervan is sinds de bekendmaking eerder deze week al $ 70 miljoen binnen en men verwacht niet veel problemen om het restant ook op te halen. Dat klinkt verwonderlijk, tot je weet dat dit fonds sinds de start in 2013 10.000 % (inderdaad, tienduizend procent) rendement heeft behaald. Hoe dit kan en wat zij voor de toekomst in petto hebben lees je hier.

Een ander bericht dat het toenemende vertrouwen in cryptovaluta onderstreept is het nieuws dat de gebroeders Winklevoss en de Nasdaq beurs een joint venture opzetten die een nieuwe cryptobeurs gaat vormen voor de belangrijkste cryptovaluta.

Ons nieuwsoverzicht gaat een beetje op de goednieuwsshow lijken, maar ook deze technische analyse van vaste top-10 cryptomunt Stellar (XLM) laat zien dat de maximale groei nog niet bereikt is.

Na al dit nieuws zijn we benieuwd of de crypto-agenda voor vandaag en het weekend nog meer moois kan brengen.

De crypto-agenda voor vandaag en het weekend

We kijken vandaag vooruit op de crypto-agenda voor vandaag en komend weekend.

De crypto-agenda voor vrijdag 17 augustus

Ook vandaag is de crypto-agenda gevuld met contactmomenten. Zo heeft cryptomunt Lisk (LSK) een meet-up in Houston en houdt IoTeX (IOTX) een ‘Ask me Anything (AMA)’ sessie op Reddit. Een zelfde AMA sessie staat op Youtube gepland voor Storiqa (STQ). Het POA Network (POA) sponsort de RustcConf 2018, die vandaag plaats vindt in het Amerikaanse Portland. Verder gaat de beursnotering van Hubii Network (HBT) op CoinX live en begint cryptobeurs Binance met de omschakeling van cryptotoken Red Pulse (RPX) naar cryptomunt Phoenix (PHX). We sluiten de agenda af met de mededeling dat Bytecoin (BCN) haar public testnet lanceert.

In cryptoland gaat de handel altijd door, dus ook in het weekend staat er het nodige op de planning.

De crypto-agenda voor zaterdag 18 en zondag 19 augustus

Het weekend is ook weer druk bezet. Zo staat op zaterdag de airdrop van PRiVCY (PRIV) op de aganda. Bitcoin Private (BTCP) is platinum sponsor van de CryptoCoinCon in Valley Forge. Particl (PART) houdt een AMA-sessie op Youtube en LIFE (LIFE) krijgt een listing op de CoinSwitch cryptobeurs. Met het nieuws dat Ontology (ONT) de mainnet lancering in Seoul gaat beleven sluiten we de zaterdag af.

Zondag is ook in de wereld van crypto blijkbaar nog steeds een rustdag, want met de Crypto2018 in Santa Barbara (mede gesponsord door (POA) het POA-netwerk, de NEM (NEX) 1o1 meet-up in het Blockchain Center in Melbourne en de formele omwisseling van Red Pulse (RPX) naar Phoenix (PHX) is de agenda niet te veel.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

Vandaag worden de cijfers van de consumenten prijs index in Europa en Canada bekend. In Amerika worden de cijfers van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) bekend. Voor zaterdag staan er geen bekendmakingen op de agenda. Zondagavond worden de resultaten van vastgoed in Engeland bekend.

Al met al genoeg reden om met spanning uit te kijken naar de crypto-analyse van maandag.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 17 augustus: Bitcoin daalt licht net als altcoins top 10
Sluiten