Robert Kroes
Robert Kroes Tech 20 aug 2018

Crypto-analyse 20 augustus: Bitcoin neutraal, altcoins top 10 overwegend positief

Afgelopen vrijdag leek de crypto-analyse qua vooruitzichten een goednieuwsshow. Dit weekend bleef de koers van de Bitcoin ongeveer gelijk, terwijl de meeste altcoins een koersstijging mochten noteren. Grootste stijger van het weekend was de Bitcoin Cash (BCH). De Bitcoin en de top-10 altcoins noteren allemaal een positieve koers over de afgelopen 24 uur. Het nieuws staat vandaag in het teken van cryptomijnen, cryptomunten voor moslims, een actieve Chinese overheid die cryptocriminelen oppakt en een gewaagde voorspelling over de Bitcoin. De cryto-agenda is weer goed gevuld en er wacht ons ook weer het nodige aan andere economische cijfers, kortom een druk begin van de week, dus laten we van start gaan!

Crypto-analyse Bitcoin en altcoin top 10:

Zoals we in het onderstaande overzicht zien is de koers van de Bitcoin (BTC) ten opzichte van vorige week niet veel veranderd. Anders ligt dit bij de Altcoin top-10. Hier zien we overwegend stijgende tendensen, zoals dit het hele weekend het geval was. Ook de weekresultaten zijn bij de Bitcoin en een aantal altcoins weer positief. Grafisch wordt een en ander snel duidelijk.

Crypto-analyse 20 augustus, Bitcoin en top-10 altcoins noteren positief 24-uurs resultaat
Crypto-analyse 20 augustus, Bitcoin en top-10 altcoins noteren positief 24-uurs resultaat. Koersen vastgelegd om 7.00 uur Tradeincrypto.com

 

Crypto-analyse: weekend ook positief voor overige altcoins

Ook buiten de top 10 is de tendens onder de altcoins positief. In de top-25 noteert alleen de Omise Go (OMG) een 24-uursverlies van 1,5%. De Tezos (XTZ) VeChain (VET) en Ontology (ONT) noteerden met respectievelijk + 26,91%, + 11,01 % en + 15,16 % zelfs dubbele cijfers. Ook de weekresultaten hebben zich grotendeels hersteld. Kortom een mooie start van de handelsdag. We zijn benieuwd of het nieuws van het weekend invloed heeft en wat de crypto-agenda voor vandaag voor rol speelt.

Het cryptonieuws van het weekend

Wij brachten vrijdag een artikel over een warmbloedige Noor. Gezien de koude temperaturen is Noorwegen geschikt om mining farms te koelen. Toch bleek het voor een of meer omwonende van een cryptomijn lastig om het hoofd koel te houden. Zij bedreigden de cryptomijnen met explosieven als deze niet snel hun geluidsoverlast zouden staken.

De bommelding was niet het enige explosieve nieuws over cryptomijnen. Zo bleek dat er nog steeds mining apps in de Google Play Store te vinden zijn, ondanks dat Google aankondigde crypto te bannen. Ook verzoekt een cryptomijn aan miners met een negatief resultaat om hun leven te beteren of te vertrekken.

De uitdrukking ‘je leven beteren’ is overigens ook toe aan een Chinese vertaling, aangezien de Chinese politie daar aanhoudingen heeft verricht in verband met een van de grootste crypto-diefstallen ooit, waarbij meer dan 87 miljoen dollar aan cryptomunten is buitgemaakt. Helaas blijkt uit het nieuws dat cryptovaluta nog steeds gevoelig en aantrekkelijk zijn voor criminelen.

Ook in het Midden-Oosten was er veel cryptonieuws in het weekend. Zo kondigde BitOasis naar aanleiding van het Saudische verbod op cryptocurrency aan dat zij voor de Golf-regio een raamwerk voor cryptoregelgeving op gaan zetten. Ook de discussie over de vraag of handel in crypto wel is toegestaan voor moslims lijkt beëindigd met de aankondiging dat Adab Solutions uit de VAE de eerste Shariah goedgekeurde islamitische cryptobeurs zal openen.

Tot slot wordt uitgelegd waarom de Bitcoin (BTC) in juli 2019 op $ 60.000,- zou kunnen staan. Voor we daarover verder dromen eerst graag aandacht voor onze crypto-agenda voor vandaag.

De crypto-agenda voor vandaag

Ethereum Classic (ETC) en XRP (XRP) krijgen ieder hun pairing met de USD op crypto-exchange Bittrex. Red Pulse (RPX) sluit haar conversie naar (PHX) af met een staking launch. Ripple (XRP) en MinexCoin (MNX) vinden we vandaag op de Blockshow Americas 2018 in Las Vegas.

Als je liever zelf in gesprek gaat met ‘de mensen achter’ is er genoeg te doen. Op Twitter houdt Fidentiax (FDX) een ‘Ask the Actuary’ sessie, Callisto Network (CLO) koos Telegram voor haar ‘ask me anything’ sessie. QLC Chain (QLC) houdt dezelfde sessie, maar dan op YouTube.

We sluiten de crypto-agenda met de melding dat WandX (WAND) haar desktop app zal uitbrengen.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De handelsweek lijkt rustig te beginnen. Afgezien van wat bouwcijfers en speeches van hoogwaardigheidsbekleders is er vandaag niet heel veel spannend cijfernieuws te melden. We zijn benieuwd welke factoren de cryptohandel vandaag weer zullen beïnvloeden en hoe de analyse van morgen zal zijn. Lees jij dan ook weer mee?

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

 

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 20 augustus: Bitcoin neutraal, altcoins top 10 overwegend positief
Sluiten