Tech 22 aug 2018 Robert Kroes

Crypto-analyse 22 augustus: Bitcoin (BTC) plus 5,48 %, top 10 altcoins ook positief muv Tether (USDT)

Hoewel het weekresultaat positief bleef was het toch vervelend dat we gisteren een analyse in mineur moesten schrijven. Gelukkig is het beurssentiment vandaag positiever. Zoals we in onze grafische crypto-analyse zullen zien is de stemming ten goede gekeerd. De Bitcoin (BTC) noteert plus 5,48% en ook de altcoins vormen een nagenoeg ononderbroken groene golf. Uiteraard blikken we terug op het nieuws van de afgelopen 24 uur en kijken we vooruit naar de crypto-agenda en financiële agenda voor vandaag. Denk jij met deze informatie de koers te kunnen inschatten? Lees dan morgen onze analyse weer om jouw vermoeden te controleren.

Crypto-analyse: Bitcoin + 5,48 % top-10 altcoins volgen met uitzondering van de Tether (USDT)

Onze grafische crypto-analyse van vandaag laat direct zien dat de Bitcoin (BTC) 5,48% stijgt en het positieve weekresultaat vasthoudt. Ook de top-10 van meest verhandelde altcoins begint de dag positief met uitzondering van Tether (USDT), dat een klein verlies (- 0,17%) incasseert. Ook de weekresultaten zijn positief met uitzondering van Tether (USDT) en Cardano (ADA). Deze laatste laat echter een positieve tendens zien, dus wie weet wat de dag zal brengen.

Crypto-analyse 22 augustus, Bitcoin en top 10-altcoins positief met uitzondering van Tether
Crypto-analyse 22 augustus, Bitcoin en top 10-altcoins positief met uitzondering van Tether. Koers vastgelegd om 7.45 uur Tradeincrypto.com

Crypto-analyse: ook buiten top 10 een groene golf

Ook buiten de top 10 zijn de 24-uurs rendementen van de belangrijkste altcoins positief. De meeste noteren ook weer positieve weekresultaten. Opvallend is de VeChain (VET) dat voor de tweede dag op rij een stijging in dubbele cijfers laat zien (+ 13,72%). In het nieuws lees je wellicht waarom. Ook de weekresultaten zijn, op een enkele uitzondering na, weer positief. Tijd om dit positieve gevoel vast te houden en te kijken wat ons vandaag te wachten staat. We blikken eerst terug op het nieuws.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij schreven een interessant artikel over een van de thema’s die centraal staat op cryptoconferentie Blockshow Americas 2018. Zijn Wall Street en cryptohandel ultieme vijanden of voorbestemd om beste vrienden te worden? Wij deden veslag.

Ook vandaag was de Blockchain-technologie volop in het nieuws. Zo wordt in China een toepassing ontwikkeld om prestaties van influencers te meten. Kenners voorspellen zelfs dat de Blockchain belangrijker zal blijken dan de uitvinding van het internet. Ook voor cryptobeurzen blijven de Blockchain ontwikkelingen doorgaan en ook Bitcoin miners investeren.

Of deze snelle opmars van Blockchain de cryptomunten voorwaarts duwt is echter de vraag. Analyses van de Tron (TRX), Ethereum Classic (ETX) en VeChain (VET) lijken daar wel op te duiden. Ook interessant is deze vergelijking tussen beleggen in goud en beleggen in crypto. Het bericht dat veel cryptomunten sinds januari 90% in waarde zijn gedaald is dan weer een tegenhanger die doet beseffen dat resultaten erg verschillend kunnen zijn.

Ook de cryptocriminelen zijn weer terug van vakantie. Zo wordt er gewaarschuwd voor nieuwe randsomware die alleen tegen betaling van veel Bitcoin verwijderd wordt en is er in Duitsland een oplichting rond Ethereum (ETH) gaande via de Android app-store. Ook de melding dat men je heeft betrapt bij het kijken naar porno en de bewijsmiddelen alleen wil vernietigen na betaling blijft succesvol. In Thailand raakte een belegger miljoenen kwijt in een oplichting na een pittige mededeling van ‘de belastingdienst’…

Toch blijven prominenten zich roeren in de wereld van cryptovaluta. In dit interview met John McAfee geeft hij zijn eigen kijk op de cryptomarkt.  Met het bericht dat nu ook Steve Wozniack, naast Steve Jobs een van de oprichters van Apple, in de cryptohandel is gestapt sluiten we het nieuwsoverzicht af. Tijden om naar de toekomst te kijken met de crypto-agenda en financiële agenda voor vandaag.

De crypto-agenda voor vandaag

Ook vandaag is het weer een drukke dag in cryptoland. Top 10 fonds Ripple (XRP) houdt vandaag een ‘Ask me Anything’ sessie met CEO Brad Garlinghouse. Ook de Basic Attention Token (BAT) , XYO Network (XYO), XinFin Network (XDCE) en Life (LIFE) houden vandaag dergelijke sessies. ZenCash (ZEN) presenteert vandaag haar rebranding tijdens een meetup in Korea.

Daarnaast is er een aantal technische ontwikkelingen te melden. Sentinel Protocol (UPP) presenteert een oplossing tegen ICO-scams, Bitrewards (BIT) lanceert motivatietools en Spectrecoin (XSPEC) heeft de hard fork op de agenda staan.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Aangezien er naast deze technische ontwikkelingen en AMA-sessie van Ripple ook diverse beurzen en seminars gehouden worden verwachten we wel wat nieuws uit deze agendapunten. Vandaag staan er weinig publicaties van andere financiële cijfers op het programma, al geeft de rente voor de 10-jarige obligaties in Duitsland, die vandaag gepubliceerd wordt, wel een inzicht in de rente-ontwikkeling.

Kortom, genoeg om in de crypto-analyse van morgen op terug te kijken.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

 

 

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 22 augustus: Bitcoin (BTC) plus 5,48 %, top 10 altcoins ook positief muv Tether (USDT)
Sluiten