Robert Kroes
Robert Kroes Tech 23 nov 2018

Crypto-analyse 23-11: Bitcoin en Altcoins weer in de min

Gisterenochtend leken de cryptokoersen zich te herstellen van de crash eerder deze week. Vanochtend blijkt dat dit herstel weer is ingeleverd en dat de koersen weer in de min staan. In de Altcoin top-10 schrijft Bitcoin Cash (BCH) zelfs dubbele verliescijfers. Ook buiten de Altcoins top-10 zien we in de Altcoins top-25 louter verlies, ook daar soms geschreven in dubbele cijfers. Je ziet de details in onze crypto-analyse. Na de analyses bieden we je uiteraard een overzicht van het crypto-nieuws, waarna we met een blik op de crypto-agenda en overige monetaire bekendmakingen vooruit kijken naar de komende handelsdag en het komend weekend. De laatste stand van zaken lees je vanmiddag op de site van CryptoClan, dat dan ook de lessen van de crash bespreekt. Maandag doen wij in een nieuwe crypto-analyse uiteraard verslag van vandaag en het weekend dat nu nog voor ons ligt.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Toen we gisterenochtend zagen dat de cryptokoersen stegen hoopten we op een herstel na de crash. Helaas bleek die veronderstelling niet uit te komen. De cryptokoersen noteren vandaag weer verliezen, waarbij de Bitcoin Cash (BCH) zelfs dubbele cijfers. Hieronder zie je het meteen in onze grafische crypto-analyse.

Crypto-analyse 23 november: Bitcoin en Altcoins weer negatief
Crypto-analyse 23 november: Bitcoin en Altcoins weer negatief. Live koersen vastgelegd om 7.50 uur TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 zijn de rode cijfers weer terug. De cryptokoersen in de top-25 staan zonder uitzondering op verlies. De grootste tik loopt OmiseGo (OMG) op, dat 15,25 % verliest. Ook Binance Coin (BNB), VeChain (VET) en Maker (MKR) schrijven met respectievelijk – 10,54%, – 10,28% en -12,53 % het verlies in dubbele cijfers. Voor de overige Altcoins ligt het verlies op het moment van schrijven rond 8% gemiddeld.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast de crypto-analyse brachten wij gisteren een artikel over de strijd tussen Bitcoin en Ripple om de eerste plaats qua marketcap. Ook gingen we op zoek naar de vraag of Bitcoin nu een zeepbel of digitaal goud is.

Cryptomunten

De koersen gaan weer onderuit, dus men gaat opnieuw op zoek naar de koersbodem. Experts verwachten dat die bodem wel eens rond de $ 3.000,- kan liggen. Een hoogleraar ziet genoeg kansen voor de Bitcoin en pleit ervoor om deze in te zetten als vervanging voor de Gouden Standaard.

Altcoins

Ethereum (ETH) werkt aan een nieuw testnet, genaamd Görli, dat nu als prototype beschikbaar is.

Ripple (XRP) is niet alleen een populaire belegging, maar ook een gewaardeerde werkgever.

Dit achtergrondartikel gaat in op de Tron (TRX) en hun langetermijnvisie.

Cryptobeurzen

De CCO van Bitpay voorspelt dat de cryptokoersen weer gaan stijgen en voorziet volgend jaar een koers van $ 15.000,- voor Bitcoinl

Regelgeving

De handel in cryptovaluta in Afrika lijkt steeds populairder te worden. Zo vraagt men in Nigeria om regelgeving om de groei beheersbaar te houden.

Overig cryptonieuws

Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten verkennen de mogelijkheid om een gezamenlijke cryptomunt te lanceren.

De crypto-agenda voor vandaag en het weekend

Vandaag en in het weekend vinden er de nodige evenementen en beurzen plaats en staan er meetups op de agenda bij de top-25 coins. Wij bieden een overzicht.

Evenementen en beurzen

  • Blockchain Leadership Summit in Basel (vandaag en morgen);
  • RIW Global Conference in Moskou;

Zaterdag 24 november:

  • GDG DevFest Uzbekistan 2018 in Tasjkent;
  • Crypto Expo Asia 2018 in Ho Chi Minh stad;

Voor zondag 25 november zijn er voor zover bekend geen evenementen of beurzen gepland.

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Voor vandaag staan er geen publieke events in de agenda van de top-25 Altcoins.

Zaterdag 24 november staan de volgende agendapunten genoteerd:

Lisk (LSK) organiseert een meetup voor haar community in Shanghai;

Nem (XEM) organiseert een meetup in Vinnitsa, Oekraïne;

Voor zondag 25 november zijn er voor zover bekend geen publieke agendapunten voor de Bitcoin of top 25-altcoins genoteerd.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

De crypto-agenda zal de cryptokoersen niet (kunnen) beïnvloeden.

Qua monetaire bekendmakingen zien we dat zowel Europa als Amerika vandaag de MARKIT cijfers voor industrie en productie bekend maakt. Verder staat het weekend vooral in het teken van de Brexit-top tussen de EU en Groot Brittannië. Aangezien deze top ambtelijk is voorbereid valt daar geen baanbrekend nieuws te verwachten. Al met al lijkt het er dan ook op dat de cryptomarkt dit weekend redelijk ongestoord haar weg kan vinden. Of dit tot herstel of een hardere crash leidt lees je in onze crypto-analyse van maandag. In de tussentijd kun je op de site van CryptoClan.nl de laatste stand van zaken bijhouden.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptoclan.nl brengt vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. Voor de CryptoClan Daily Special is het vandaag crypto strategie. Zij bespreken welke lessen je kunt leren van de koersdalingen die nu gaande zijn. Ben jij benieuwd ? Wil jij de CryptoClan Daily gratis ontvangen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site of bekijk de site.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 23-11: Bitcoin en Altcoins weer in de min
Sluiten