Robert Kroes
Robert Kroes Tech 23 aug 2018

Crypto-analyse 23 augustus: Bitcoin (BTC) – 4,55%, top-10 altcoins verliest meer

Na de positieve handelsdag van gisteren openen de cryptokoersen vandaag in de min. De Bitcoin (BTC) verliest 4,55%, maar weet het weekresultaat positief te houden. In de grafische analyse zien we dat we dit helaas over een aantal cryptomunten uit de top 10 niet meer kunnen zeggen. Wellicht kwam dit omdat de markt in afwachting was een belangrijke beslissing van de Amerikaanse beursautoriteit. Helaas was die beslissing negatief, dus we zijn benieuwd hoe de markt reageert. In ons nieuwsoverzicht vind je hierover een update en de overige belangrijkste nieuwsberichten van de afgelopen 24 uur. Of vandaag een positieve dag wordt kun je misschien herleiden als de crypto-agenda en financiële agenda open slaan. Alle reden om de analyse van morgen te lezen of je op te geven voor de gratis analyse dagelijks in jouw mailbox, zodat je geen analyse mist.

Crypto-analyse: Bitcoin (BTC) -4,55%, top 10 altcoins verliezen meer

In de onderstaande analyse zien we duidelijk de dalende tendens na de negatieve SEC-beslissing. We wachten in spanning af wanneer de koersen zullen herstellen.

crypto-analyse 23 augustus: bitcoin verliest 4,55%, top 10 altcoins verliezen meer
crypto-analyse 23 augustus: bitcoin verliest 4,55%, top 10 altcoins verliezen meer. Koers vastgelegd om 7.30 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse: ook buiten de top 10 een negatieve handelsdag voor altcoins

Ook de handel in kleinere cryptovaluta werd negatief na het SEC-nieuws. We moeten zakken tot plaats 42 om in de Bitcoin Diamond (BCD) de eerste cryptomunt met een positief dagresultaat (+ 13,25%) te vinden. Ook het weekresultaat is voor de BCD (=18,08%) positief. De weekresultaten van de top 100 altcoins zijn ondanks de lagere koersen nog overwegend positief.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naar aanleiding van het bericht over fraude met Ethereum (ETH) legden wij in een achtergrondartikel uit hoe deze fraude werkte en waarom mensen er waarschijnlijk intrapten.

Vannacht werd bekend dat de SEC (de Amerikaanse toezichthouder op de beurzen) opnieuw 9 verzoeken voor ETF’s (Exchange Traded Funds) heeft afgewezen. Belangrijkste argumentatie is dat de markt voor cryptovaluta niet omvangrijk genoeg is om zelfcorrigerend op te treden en dat (mede door gebrek aan regelgeving) de kans op fraude groot is. Eerdere afwijzingen voor EFT’s leidden tot onbegrip en paniekverkopen bij handelaren. Men wacht dan ook in spanning af wat er vandaag zal gebeuren.

Later vannacht kwam de wereldbank met de mededeling dat zij de eerste op cryptocurrency gebaseerde obligatie uit gaan brengen.

Ook werd bekend dat er een studie is gedaan naar de top 100 meest verhandelde cryptomunten. Het blijkt dat er maar 36 zijn met een werkend product of dienst.

Interessant is dat de vooraanstaande en tot nu toe Aziatisch georiënteerde cryptobeurs OKEx de stap naar Amerika zet. Via het Glass-netwerk kunnen zij als onafhankelijke beurs toch aan de strenge regelgeving voor crypto-exchanges voldoen. OKEx treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Huobi Group, OKCoin en Stellar Decentralized Exchange, die hetzelfde netwerk gaan gebruiken.

In Forbes is een interessant stuk verschenen over de belastingplicht van niet-Amerikanen wanneer zij in Amerika op cryptobeurzen handelen.

Voor iedereen die nog wat moeite heeft met de Blockchain wordt deze technologie hier nog eens op eenvoudige wijze uitgelegd. Ondertussen zien we ook vandaag in het nieuws dat de Blockchain werkelijk overal voor gebruikt kan worden, van de verkoop van voetbalkaartjes tot het controleren van de verkiezingen in Kenia.

Zoals je gisteren in onze crypto-agenda kon zien stond er een ‘Ask me Anything’ sessie met Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse op het programma. In dit artikel kun je de belangrijkste uitspraken teruglezen.

Met deze interessante analyse die op zoek gaat naar de bodemwaardering en koersverhoudingen tussen Bitcoins en Altcoins sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag

Vandaag en morgen worden de World Blockchain Summit MARVELS in Hong Kong gehouden. Tijdens deze belangrijke Blockchain-conferentie zal er ongetwijfeld veel nieuws volgen. Hoe belangrijk deze conferentie is blijkt wel uit het grote aantal cryptomunten dat vertegenwoordigd is. Genaro Network (GNX), Bitcoin Gold (BTG), NEM (XEM), Bytom (BTM), Storm (STORM), HYCON (HYC), United Bitcoin (UBTC), Mossland (MOC) en Nuls (NULS) zijn zeker aanwezig.

Voor beleggers in de Wanchain (WAN) is vandaag de laatste dag waarop ERC20 tokens kunnen worden geruild voor Wanchain Mainnet Wancoins.

Met de mededeling dat Eximchain (EXC) vandaag een Ask me Anything sessie houdt sluiten we de crypto-agenda af.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Met de negatieve beslissing van de SEC in het achterhoofd is het wellicht niet al te lastig om de koersbewegingen van vandaag in te schatten. Er worden geen belangrijke financiële overheidscijfers verwacht en of de bekendmaking van de commissie monetair beleid van de Europese Unie veel invloed zal hebben valt te bezien. Kortom, nu al een reden om de crypto-analyse van morgen in de gaten te houden.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

 

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 23 augustus: Bitcoin (BTC) – 4,55%, top-10 altcoins verliest meer
Sluiten