Robert Kroes
Robert Kroes Tech 24 aug 2018

Crypto-analyse 24 augustus: Bitcoin (BTC) + 1,28 %, Altcoins volgen

Gisteren leken de negatieve berichten van de SEC een zware dag in te luiden voor de Bitcoin en Altcoins. Na een aanvankelijke stijging daalde de 24-uurs analyses sterk. Waar na vorige teleurstellingen door de SEC er een lichte paniek uitbrak onder de beurshandelaren is het deze keer anders. De belangrijkste reden hiervoor is dat de SEC vannacht wederom belangrijk, deze keer positief, nieuws bracht. De Bitcoin (BTC) herstelde zich snel met een stijging van 1,28%. De meeste Altcoins, met uitzondering van de Tether en Monero, volgen het voorbeeld. Door de gunstige tendensen zijn positieve weekresultaten weer mogelijk voor de munten die dit de afgelopen 24 uur nog niet lukte. In het nieuwsoverzicht van de afgelopen 24 uur hebben we uiteraard weer alle aandacht voor de SEC en kijken we terug naar ander interessant nieuws. Door de crypto-agenda en financiële agenda voor de komende 24 uur en het weekend te bekijken bereiden we ons voor op wat ongetwijfeld een enerverend handelsweekend zal worden. Kortom, de crypto-analyse van maandag is nu al spannend, maar we beginnen bij het begin.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10: Bitcoin (BTC) en Altcoins overwegend positief

De Bitcoin (BTC) noteerde na de koersdaling van gisteren vandaag weer een kleine plus van 1,28 %. Ook de koersen van de Altcoins laten stijgingen tot 4% zien. Tether (USDT) en Monero (XMR) waren de uitzondering met licht negatieve resultaten. Grafisch ziet het er als volgt uit.

Crypto-analyse van Bitcoin 24 augustus

Crypto-analyse: highlights overige Altcoins

Buiten de top 10 keerde het positieve sentiment gelukkig ook weer terug. De 24 uurs cijfers voor de top 25 cryptocoins zijn zonder uitzondering positief en ook de weekresultaten herstellen zich. Net als vorige week valt de Lisk (LSK) positief op. Deze keer door met 11,29% het hoogste percentage stijging over de afgelopen 24 uur te noteren.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij brachten een interessant achtergrondartikel over fraude met Bitcoins, een Bitcoin scam die zich richt op ‘stoute’ mannen.

Voor de tweede nacht op rij domineerde de SEC de koersontwikkelingen, maar deze keer in positieve zin. Zij maakte namelijk bekend het negatieve advies over 9 Bitcoin-gerelateerde EFT’s gaat heroverwegen. Het blijkt dat niet de Commissie zelf, maar lagere ambtenaren de besluiten hebben genomen. De Commissie zelf heeft nu ingegrepen en kondigt een heroverweging aan.

Uiteraard ook vandaag weer ruim aandacht voor de Blockchain. In dit uitgebreide achtergrondartikel wordt ingegaan op de rol die Blockchain kan spelen bij identiteitsbescherming op internet. IBM zet Blockchain juist in voor de controle van compliance in de verzekeringswereld. IBM heeft daarnaast samen met Maersk een Blockchain-toepassing voor internationale handel ontwikkeld.

Terwijl een Chinees onderzoeksinstituut dat Blockchain onderzoekt een samenwerking met Amerikaanse onderzoekers aankondigt handelt de overheid tegengesteld door ruim 120 buitenlandse crypto-exchanges te laten sluiten.

Ook interessant is deze analyse van Litecoin (LTC), een van de vaste top-10 Altcoins. Ook de CEO van crypto-exchange Binance waagt zich aan een marktanalyse.

Interessant leesvoer voor het weekend is wellicht dit achtergrondartikel over de 5 grootste Bitcoindiefstallen ooit gepleegd.

Met het positieve nieuws dat een speler die meespeelde in een casino dat draait op een Ethereum (ETH) applicatie liefst 3 miljoen dollar won sluiten we dit overzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag en het weekend

We kijken vandaag vooruit op de crypto-agenda voor vandaag en komend weekend.

De crypto-agenda voor vrijdag 24 augustus

De crypto-agenda loopt vandaag over van contactmomenten en inhoudelijke ontwikkelingen. We beginnen met een rondje PR. Skycoin (SKY) is aanwezig op de BLOCKCHANCE Conference Hamburg 2018. NEM (XEM) is vertegenwoordigd bij de BLC Summit in Shanghai. Ook zijn er vandaag weer de nodige AMA-sessies en meet-ups. Galdius Token (GLA) houdt een AMA op Reddit en Popchain (PCH) houdt er een op Telegram. NEO (NEO) houdt een Blockchain challenge in Tokio en top-10 fonds Cardano (ADA) houdt een co-meetup in Buenos Aires. Ontology (ONT) organiseert een mainnet evenement.
Daarnaast vindt er een Hackaton plaats in Krems (Oostenrijk). Ardor (ARDR) en Nxt (NXT) zullen hieraan meedoen.

Ook op technisch inhoudelijk vlak staat er het een en ander te gebeuren:
Morpheus Network (MRPH) heeft vandaag een airdrop en Goodomy (GOOD) releast versie 1.0. Elastos (ELA) houdt vandaag een Token Burning. Bitrewards (BIT) lanceert vandaag haar marktplaats

Ontology (ONT) ontvangt vandaag haar Indodax Exchange notering, net als Tether (USDT).
Het laatste agendapunt van vandaag is de release van de tweewekelijkse update van de EBCoin (EBC)

In cryptoland gaat de handel altijd door, dus ook in het weekend staat er het nodige op de planning.

De crypto-agenda voor zaterdag 25 en zondag 26 augustus

Het weekend is ook weer druk bezet. Zo vinden we op zaterdag de airdrop van PRiVCY (PRIV) op de agenda. Bitclave (CAT) organiseert een Hackathon en Docademix (MTC) ontvangt haar notering op de LBank exchange. FidentiaX (FDX) is aanwezig op de Invest Fair in Singapore. Daarnaast is het voor de liefhebber vandaag de laatste kans om een ‘lifetime subscription’ te kopen op Blocktrade (BTT). Hierna werkt men alleen nog met jaar- en maandabonnementen. WandX (WAND) heeft vandaag een snapshot van (ETH) naar (NEO) in 1:1 verhouding en met het nieuws dat PopularCoin (POP) haar POPNOMICS Beta set lanceert is ook de agenda voor vandaag weer vol.

Zondag kunnen we even op adem komen, want dan staan alleen een AMA-sessie op Phore (PHR) en lancering van de Beta-versie van de desktop app van WandX (WAND) op het programma.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

Ook het overige financieel nieuws kan de komende dagen invloed hebben op de markt. FED-voorzitter Jerome Powell houdt vandaag namelijk een toespraak en als daar een rentebeweging uit gedetecteerd wordt kan het nog een drukke dag worden. Ook maken zowel de EU als Amerika vandaag cijfers bekend over investeringen in goud, olie, dollars, Britse ponden (Amerika) en allerlei overige beleggingen (Europa).

Al met al genoeg reden om de crypto-analyse van maandag in de gaten te houden.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 24 augustus: Bitcoin (BTC) + 1,28 %, Altcoins volgen
Sluiten