Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 aug 2018

Crypto-analyse 28 augustus: Bitcoin en Altcoins blijven stijgen!

We begonnen de week gisteren positief met stijgende koersen voor de Bitcoin (BTC) en de top-Altcoins. Die positieve lijn heeft de afgelopen 24 uur doorgezet, want zowel de Bitcoin (BTC) als de top-10 Altcoins schrijven, met uitzondering van de Tether (USDT) positieve cijfers. In vergelijking met gisteren valt op dat ook de weekresultaten positief zijn, zoals je in onze grafische analyse kunt zien. Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws, dus ook vandaag bieden we weer een boeiend nieuwsoverzicht. Met een blik in de crypto-agenda en de financiële agenda blikken we vooruit op de handelsdag die voor ons ligt en de crypto-analyse van morgen. Nu eerst de crypto-analyse van vandaag.

Crypto-analyse Bitcoin en altcoin top 10:

De koersstijging van Bitcoin (BTC) en Altcoins, wederom met uitzondering van Tether (USDT) zet door. Dit heeft ook een positief effect op de weekresultaten. Grafisch zie je een en ander in een oogopslag

Crypto-analyse 28 augustus: Bitcoin en top 10 Altcoins (muv van Tether) positief
Onze grafische crypto-analyse: koersen Bitcoin en Altcoins (muv Tether) stijgen, weekresultaten positief. Koers vastgelegd om 7.45 uur Tradeincrypto

Crypto-analyse: overige Altcoins

Ook de Altcoins buiten de top 10 laten, met uitzondering van Nano (NANO), dat – 0,48% noteert, positieve koersen zien. In de top 25 zijn alle weekresultaten, met uitzondering van de Tezos (XTZ) positief. Grootste stijger in de top 25 is de Dash (DASH) dat + 24,44% noteert. Wellicht dat de positieve analyses in het cryptonieuws hieraan ten grondslag liggen.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

In dit achtergrondartikel gaan we dieper in op de volatiliteit en te verwachten koersontwikkeling van de Bitcoin (BTC).  Zou er een daling volgen en zijn de recordkoersen die voorspeld waren nog haalbaar?

Cryptobeurs OEX gaat als eerste ter wereld een pairing met goud aanbieden.

Ook op het gebied van Blockchain was weer genoeg nieuws. Zo onderstreept de CIO van zakenbank JP Morgan dat Blockchain bestaande technologie gaat vervangen. The associated press stapt in een Blockchain-initiatief voor journalistiek en ook Samsung komt met een toepassing voor banken.  Onderzoek van PWC legt bloot welke factoren Blockchain nog mist om volledig geaccepteerd te worden in het zakenleven. Dit artikel gaat in op Blockchain-toepassingen in de financiële wereld.

Natuurlijk wordt er ook vandaag weer veel geanalyseerd en gespeculeerd. Zo verwacht Litecoin (LTC) oprichter Charlie Lee dat de Bitcoin (BTC) vandaag nog de $ 7.000,- grens zal passeren. Op moment van schrijven is de koers $ 6.899,70. Ook voor de Ripple (XRP) wordt de komende dagen een flinke koersstijging voorspeld. Dit artikel analyseert de koersstijging van Appen (APX). Ook de stijging van de TRON (TRX) wordt nader verklaard. De  IOTA (IOT) wordt ook nader bekeken. De koersstijging van ICON (ICX) is ook reden voor een nadere analyse. Beleggers in het Basic Attention Token (BAT) vinden hier een technische analyse.

In dit artikel blijkt dat het aantal gebruikers en dApps bij Ethereum (ETH) en EOS (EOS) nogal tegenvalt. Ook aan de diensten van Ripple (XRP) en Stellar (XLM) valt klaarblijkelijk het nodige te verbeteren.

Dat cryptobeleggers excentrieke mensen kunnen zijn bewijst Bitcoinmiljonair ‘Crypto Kid’ vanuit zijn boomhut.

We sluiten dit nieuws af met een interessant artikel waaruit zou blijken dat de oorsprong van de Blockchain al in 1995 zou zijn gevonden.

De crypto-agenda voor vandaag

In de vrij rustige crypto-agenda van vandaag zien we dat Substratum (SUB) een nieuw product aankondigt. ALQO (XLQ) lanceert een nieuw gebruikersplatform, Atlas en Adshares (ADST) lanceert het ADS netwerk. Met het bericht dat BitRewards (BIT) haar motivatietools implementeert sluiten we de technische aganda af.

Ook zijn er weer de nodige beursreleases. Vewxanium (VEX) ontvangt de Indodax notering, XMax (XMX) de Coainrail notering en Unibright (UBT) de notering op de Cryptopia exchange.

Tot slot zijn er twee Meetups, ODEM (ODE) houdt er een in Zug en Metronome (MET) in Chicago.

Uiteraard is er ook ander financieel nieuws. We kijken dus ook op de financiële kalender.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De financiële agenda laat zien dat Frankrijk en Italië vandaag cijfers over het consumentenvertrouwen publiceren. In Amerika zal de handelsbalans voor de handel in goederen over juli een goede indicator geven van de impact van handelssancties en de economische groei.

We zijn benieuwd in hoeverre dit de markt beïnvloedt. Uiteraard lees je dat in onze crypto-analyse van morgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 28 augustus: Bitcoin en Altcoins blijven stijgen!
Sluiten