Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 aug 2018

Crypto-analyse 29 augustus: Bitcoin in het groen + vooruitblik voor vandaag

Onze analyse van gisteren was positief en het nieuws was gunstig. Vandaag is dat voor de Bitcoin en meeste Altcoins niet anders. De Bitcoin (BTC) en top-10 Altcoins noteren nog steeds positieve cijfers met uitzondering van de Tether (USDT). Dezelfde munt is de uitzondering op de constatering dat alle weekresultaten positief zijn. Onze grafische analyse toont je de details. Ook buiten de top-10 laten de koersen vaak weer een stijging zien. In het nieuws van vandaag veel Blockchain-ontwikkelingen, analyses van cryptomunten en interessante achtergronden. Uiteraard duiken we weer in de crypto-agenda en algemene financiële agenda om je voor te bereiden op de handelsdag van vandaag en de analyse van morgen. Laten we beginnen.

Crypto-analyse: Bitcoin (BTC) en altcoin top 10

De grafieken geven alles duidelijk weer, het sein voor Bitcoin (BTC) en de meeste Altcoins staat duidelijk op groen. Enige uitzondering is de Tether (USDT) die nu inlevert op de koersstijging van vorige week. Ook opvallend is de IOTA (MIOTA) dat alweer dubbele cijfers laat zien.

Crypto-analyse 29 augustus: Bitcoin en top 10 Altcoins blijven, muv Tether (USDT) positief
Crypto-analyse 28 augustus: met uitzondering van Tether (USDT) ook vandaag groene cijfers. Live-koers vastgelegd om 7.40 uur Tradeincrypto.com

Crypto-analyse: overige Altcoins

Ook buiten de top-10 houdt het optimisme aan. Met uitzondering van VeChain (VET) en Lisk (LSK) die beide een terugslag hebben na de positieve koersen van de afgelopen tijd schrijven alle fondsens in de top-25 positief. Ondanks positieve koersen blijven de weekresultaten van Tezos (XTZ) en Ethereum Classic (ETC) als enige in de top-25 negatief. In ons nieuwsoverzicht vindt je, naast ander nieuws, ook een diepere analyse over onder meer de Lisk (LSK).

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij publiceerden gisteren twee interessante artikelen. Allereerst doen we verslag van de visie van computerwetenschapper Arvid Narayan op de energiekosten van Bitcoin minen. Overigens heeft deze miner wel een oplossing gevonden om milieuvriendelijk(er) te minen. Ook besteden we in een achtergrondartikel aandacht aan het toenemend belang van Blockchain.

Blockchain

De Blockchain is ook vandaag weer uitgebreid vertegenwoordigd in het nieuws. Zo blijkt uit een studie van PWC dat China de positie van Amerika als leidende Blockchain-ontwikkelaar heeft overgenomen. In dit artikel kijkt men al verder naar de wereld achter Bitcoin en Blockchain. Dat Blockchain niet alleen voor multinationals is bewijst dit artikel, waarin Blockchain-invloed op kleinere bedrijven wordt besproken. Ook in China blijkt men Blockchain vooral lokaal te gebruiken. In Europa lijkt Malta zich als thuishaven voor Blockchain te willen ontwikkelen. Zo is men daar de eerste Blockchain-universiteit van de wereld aan het stichten. De regelingen en investeringsmogelijkheden voor Blockchain zijn daar zo gunstig dat Blockchain-investeerder Krypton Capital zijn hoofdkwartier van de Oekraïne naar Malta verhuist.

Het valt op dat er steeds meer aandacht voor compliance en Blockchain komt. Zo moet dit initiatief voedselfraude tegengaan en heeft Blockchain ook grote invloed op fraude in de kunstwereld. Uit dit onderzoek van Deloitte blijkt dat het bedrijfsleven pas aan het begin van de ontwikkelingen staat. De meeste CEO’s uit dit onderzoek willen miljoenen investeren in Blockchain.

Cryptocurrency

Het rommelt binnen Bitcoin Cash (BCH), zo blijkt uit dit artikel. Vooruitlopend op een hard fork gooien partijen met modder. Deze analyse van de Ripple (XRP) laat zien dat er weer een koersstijging te verwachten valt. In dit artikel wordt de weerstand op Lisk (LSK) en de Fibonacci-verhouding voor de Bitcoin (BTC) nader geanalyseerd. Verder zijn er analyses van IOTA (MIOTA), Dash (DASH), Bitherium B30 (BTR) en wordt de Cardano (ADA) ontleed.In dit artikel staat men stil bij een nieuwe munt, de Fieldcoin. Aangezien deze een brug probeert te slaan tussen traditionele en cryptomunten ziet men dit initiatief als veelbelovend.

In dit artikel lees je hoe Ethereum (ETH) de strijd aangaat met hackers. Als je meer inzicht wilt over de gevolgen wanneer Centrale Banken de cryptocurrency omarmen is dit interessant leesvoer. Stellar (XLM) mocht zijn miljoenste account registreren. Voor velen beleggingstechnisch een mijlpaal.

Ook over crypto-beurzen was er nieuws. Zo blijkt uit dit artikel dat er regelmatig met handelsvolumes wordt gemanipuleerd. Desalniettemin wordt investeren in cryptovaluta voor steeds meer Amerikanen gewoon. Inmiddels is 8% van de Amerikanen actief met cryptocurrency bezig. Daarnaast is er een nieuw beleggingsmiddel, de Initial Exchange Offering. Dit achtergrondartikel gaat er dieper op in. In Iran kan men waarschijnlijk vanaf september in crypto beleggen.

Inmiddels is er een verzekering ontworpen voor crypto-bewaarders die zich zo kunnen beschermen tegen verlies of diefstal van cryptovaluta van hun klanten. Dat is geen overbodige luxe want cryptofraude blijft een probleem. Zo kost dit alleen in Europa al honderden miljoenen. In India blijkt weer hoe creatief men kan zijn op fraudegebied.

Met het nieuws dat de ‘real wolf of Wallstreet‘ nog steeds geen cryptofan is sluiten we dit overzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag

Naast het nieuws is ook de crypto-agenda goed gevuld, al is het voornamelijk met listings. Technische ontwikkelingen zijn er bij Lisk (LSK) dat Lisk Core 1.0 naar het mainnet brengt en Radium (RADS) dat een hard fork uitvoert.

PR is uiteraard ook nodig, dus kun je XinFin Network (XDCE) vinden op de Digital Rajasthan Conclave 2018 in Jaipur, houdt Elastos (ELA) een meetup in Bangkok en WaBi (WABI) houdt een AMA-sessie op Telegram.

Met een overzicht van listings sluiten we de crypto-agenada af.

Vexanium (VEX): IDAX Exchange Listing

Mithril (MITH), Golem (GNT), Basic Attention Token (BAT), Appcoins (APPC), Gifto (GTO), Status (SNT) en Raiden Network token (RDN), alle Tokenomy Exchange listing.

Naast de crypto-agenda heeft uiteraard het overige financiële nieuws ook invloed op de cryptokoersen.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Vandaag komen zowel Japan, Duitsland als Amerika met cijfers die meer inzicht geven in het consumentenvertrouwen. Ook maakt Japan cijfers bekend over buitenlandse investeerders. Het is bekend dat dit soort cijfers vaak, zeker als ze verrassend zijn, de koers kunnen beïnvloeden. We zijn dan ook benieuwd naar de te presenteren ontwikkelen en de invloed op de komende handelsdag. Uiteraard een goede input voor onze crypto-analyse van morgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 29 augustus: Bitcoin in het groen + vooruitblik voor vandaag
Sluiten