Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 aug 2018

Crypto-analyse 30 augustus: Bitcoin en Altcoins negatief en vooruitblik voor vandaag

Gisteren en de afgelopen dagen stegen de koersen van Bitcoin (BTC) en de top-10 Altcoins. Zoals we in onze grafische analyse zullen zien is dat vandaag helaas anders. Ook de top-25 Altcoins laten over de afgelopen 24 uur een licht negatief resultaat zien. De resultaten over 7 dagen zijn gelukkig nog steeds positief. Wellicht ligt de verklaring in ons nieuwsoverzicht, waarin onder meer uiteraard weer veel nieuws over de Blockchain en een aantal diepere analyses van diverse cryptomunten. Met een blik in de crypto-agenda en het te verwachten andere financiële nieuws sluiten we deze analyse en vooruitblik op de komende handelsdag af.

Crypto-analyse: Bitcoin (BTC) en altcoin top 10

Zoals we in de grafische analyse zullen zien is het dagresultaat voor Bitcoin en veel Altcoins voor het eerst deze week negatief. Cardano (ADA), EOS (EOS) en Tether (USDT) dat eerder deze week de negatieve uitzondering was, vormen nu de positieve uitzonderingen met positieve dagkoersen. Het negatieve koersresultaat is gelukkig zo beperkt dat de weekresultaten zonder uitzondering positief zijn.

Crypto-analyse 30 augustus: Bitcoin en top-10 Altcoins licht negatief, weekresultaten positief
Crypto-analyse 30 augustus: Bitcoin en top-10 Altcoins licht negatief, weekresultaten positief. Live-koers vastgelegd om 7.30 uur Tradeincrypto.com

 

Crypto-analyse: overige Altcoins

Ook buiten de top 10 zien we bij de meeste Altcoins negatieve resultaten. Ox (ZRX) en Qtum (QTUM) zijn de eerste munten die de afgelopen 24 uur een positief resultaat (resp. 0,2% en 0,78% stijging) laten zien. Ook hier geldt dat de verliezen zo beperkt zijn dat de weekresultaten zonder uitzondering positief zijn.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Geen dag zonder cryptonieuws, dus ook de afgelopen dag was er weer veel te volgen. Wij maakten een selectie.

In dit artikel wordt een gelekt rapport besproken. Hierin zou staan dat Nasdaq in 2019 diverse cryptomunten wil noteren. Ook staat er in welke munten te verwachten zouden zijn.

Cryptomunten

In dit achtergrondartikel gaat men nader in op de problemen die uitgemijnde cryptomunten geven voor index-beleggen. Het lijkt er volgens dit artikel op dat de marktcorrectie voor de Bitcoin (BTC)voorbij is aangezien deze een steeds sterkere relatie met de Dollar-koers krijgt. In dit achtergrondartikel staat de Cardano (ADA) centraal. Ook de Stellar (XLM) valt op. In deze analyse gaat men in op de koersverwachting van de Ripple (XRP). De geïnteresseerden in een technische analyse van Ethereum (ETH) kunnen hier terecht. Liefhebbers van een kortere Ethereum (ETH) analyse zijn met dit artikel geholpen. Wie meer wil lezen over de EOS (EOS) kan hier kennismaken.

Tronix (TRON) is een munt die op de grens van onze top 10 bivakkeert. In dit achtergrondartikel kun je nader kennis maken.

Hoe invloedrijk de crypto-exchanges zelf zijn blijkt uit dit artikel. De koers van de GoChain (GO) steeg maar liefst 143% nadat cryptobeurs Binance bekend maakte dat zij een listing overweegt. Bittrex maakte bekend dat Cardano (ADA) en ZCash (ZEC) worden toegevoegd aan hun dollar-pairing.

Blockchain

In Californië heeft men de wet aangepast om Blockchain-toepassingen verder te kunnen ontwikkelen. In Australië ontwikkelt men een landelijk Blockchain-platform. Met een grote investering op het gebied van Blockchain en IoT sluiten we dit nieuwsoverzicht af.

Natuurlijk zal er vandaag weer genoeg te doen zijn, daarom kijken we alvast in de crypto-agenda en blikken we vooruit op de komende 24 uur.

De crypto-agenda voor vandaag

Vandaag veel technisch nieuws en de nodige PR-momenten. Zo lanceert BitBay (BAY) vandaag haar programmeerbare smartcontracten.BitRewards (BIT) lanceert haar marktplaats. TRON (TRX) voert een upgrade van haar Mainnet uit en LockTrip (LOC) lanceert haar toepassing om creditcartbetalingen te ondersteunen.

PolicyPal Network (PAL) lanceert haar peer-to-peer CryptoProtect toepassing. Als laatste technisch punt melden we dat Citadel (CTL) haar toepassing CTL-Pay lanceert.

Komodo (KMD) heeft een Chainzilla airdop. Linker Coin (LNC) heeft haar maandelijkse burn en HeroNode (HER) lanceert haar beloningsprogramma voor token-houders.

Ook qua PR is er genoeg te doen. Zo heeft ION een live-sessie op Youtube. STK (STK) houdt een ‘Ask Me Anything’ (AMA)-sessie op Reddit en Ark (ARK) houdt een zelfde sessie op Slack. SingularDTV (SNGLS) houdt een meet-up in Zurich en Loopring NEO (LRN) is te vinden op de Blockchain Without Borders Token Expo 2018 in New York.

Met het nieuws dat CyberMiles (CMT) haar listing aan de Bithumb exchange en Engine (EGCC) haar notering aan de Zeniex beurs binnen heeft sluiten we de crypto-agenda af.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Naast de ontwikkelingen die we al noemden zal het overige financiële nieuws uiteraard ook haar invloed hebben op de te verwachten koersontwikkelingen. We kijken dan ook met spanning naar de cijfers over het consumentenvertrouwen die Amerika en de Europese Unie vandaag produceren. Ook komen er cijfers over het vertrouwen in investeringen naar buiten en maken diverse Europese landen hun koersen voor nieuwe obligaties bekend. Kortom, genoeg om deze handelsdag en de crypto-analyse van morgen met spanning te volgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 30 augustus: Bitcoin en Altcoins negatief en vooruitblik voor vandaag
Sluiten