Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 feb 2019

Crypto-analyse 8-2: koers Bitcoin en koersen Altcoins blijven wisselend

#3 Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast onze crypto-analyse brachten we gisteren een achtergrondartikel waarin we uitleggen waarom de Bitcoin ondanks de lage koersen van het moment een gouden toekomst tegemoet gaat.

Cryptomunten

Fundstrat, waar crypto-bull Tom Lee het uithangbord van is, voorziet voor het eind van het eerste kwartaal een Bitcoin-koersdoel van $  2.270,-. Andere analisten zien de bodem op $ 2.400,-. Analist Travis Kling is beduidend positiever, hij ziet de Bitcoin als verzekering tegen een onverantwoordelijk handelende overheid. Deze analyse duidt in ieder geval op woelige tijden.

Altcoins

Er was weer volop nieuws over de Ripple (XRP). In deze analyse zien we dat de koers onderuit gaat en door de bodem van steunkoersen breekt. Er zijn echter geruchten over xRapid en Binance, die juist voor een opwaartse prijsdruk zorgen. De organisatie zelf verplaatste op 4 februari een miljard Ripple en maakte daarbij een mysterieuze verwijzing naar Martin Luther King. Deze wordt in het algemeen positief uitgelegd. Daarnaast is Ripple druk bezig met een Blockchain opleidingsprogramma. Ook hiervoor gaat zij diverse samenwerkingen aan. Deze analyse voorziet op korte termijn in ieder geval veel weerstand.

Op grond van deze analyse lijken er ook mindere tijden voor de koers van Tron (TRX) aan te komen.

Waar veel koersen onder druk staan lijken Dash (DASH) en Bitcoin SV (BSV) juist bezig aan een comeback. In dit artikel de achtergronden.

Experts zien ondanks de huidige situatie genoeg kansen voor een koersstijging van diverse Altcoins. Met deze positieve vooruitblik sluiten we het nieuws over cryptomunten af.

Regelgeving

In een voorpublicatie geeft een lid van de SEC aan dat een Bitcoin ETF uiteindelijk zal worden goedgekeurd. Dit leidt uiteraard tot speculatie over de lopende aanvragen.

Cryptobeurzen

De situatie rond Quadriga CX (waar de oprichter overleed en de private keys van cold wallets mee in het graf zou hebben genomen) wordt steeds vreemder. Onderzoekers claimen nu dat de fondsen niet geblokkeerd zijn dor het missende wachtwoord, maar wellicht zoekgeraakt.

Er wordt gewerkt aan een nieuwe Amerikaanse cryptobeurs, ErisX. Deze start-up baarde opzien om diverse grote namen naar zich toe te trekken.

Cryptobeurs Huobi rapporteert meer dan 100% groei in 2018.

Overig cryptonieuws

Voor degenen met interesse in de Nigeriaanse cryptomarkt is deze vooruitblik wellicht interessant.

De Winklevoss-broeders betichtten hun voormalig financieel adviseur van diefstal van Bitcoins. Zij hebben de zaak verloren en moeten nu de juridische kosten betalen.

Met de aankondiging dat Iran haar eigen cryptomunt Payman heeft geïntroduceerd sluiten we het cryptonieuws voor vandaag af.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 8-2: koers Bitcoin en koersen Altcoins blijven wisselend
Sluiten