Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 nov 2018
Leestijd: 6 minuten

Crypto-analyse 13-11: Bitcoin en Altcoins blijven vlak

Gisteren zagen we dat de cryptokoersen na het weekend stabiel waren. Doordat er gisteren weinig externe invloeden waren was het een goede gelegenheid voor de markt om aan een eigen momentum te bouwen. In onze crypto-analyse van vandaag moeten we vaststellen dat dit (nog) niet gelukt is. De koersen van Bitcoin en Altcoins zijn een fractie lager dan gisteren. In onze grafische crypto-analyse zien we hoe klein deze verschillen zijn. Buiten de top-10 zijn de verschillen iets groter. Opvallend is daar de koersexplosie van de Nem (NEM), die op dit moment ruim 24% gestegen is. In het nieuwsoverzicht bieden we je een selectie van het nieuws van de afgelopen 24 uur. De crypto-agenda en monetaire bekendmakingen draaien het vizier naar de komende handelsdag. Vanmiddig kun je bij de site CryptoClan.nl zien hoe deze verloop en de cryptocrime-dinsdag meemaken. Onze crypto-analyse van morgen biedt overzicht van de dag die komt.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Nadat de koersen gisteren al stabiel openden na het weekend is dit vandaag niet veel anders. De koersen liggen een fractie lager dan die van gisteren, maar haast nergens is het verschil groter dan 1 %. Door de vlakke markten heeft deze lagere koers wel invloed op de weekresultaten, zoals je in de grafische crypto-analyse kunt zien.

Crypto-analyse 13 november: Bitcoin en Altcoins blijven vlak
Crypto-analyse 13 november: Bitcoin en Altcoins blijven vlak. Livekoersen vastgelegd om 7.50 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 gedraagt de top-25 Altcoins zich iets onstuimiger. Koersverliezen van enkele procenten wisselen af met grote stijgers. Ronduit opvallend is de koers van de Nem (NEM), die met liefst 24,03 % steeg, maar ook de koersstijging van de ZCash (ZEC), 7 % is opvallend. Samen met de Maker (MKR) zijn deze twee munten de enige die een positief weekresultaat kunnen blijven tonen. Grootste daler is de VeChain (VET) met 3,93 %.

Met deze koersontwikkelingen in het achterhoofd is het tijd om het cryptonieuws te bekijken. Wij bieden een selectie.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast het crypto-overzicht besteedden wij gisteren aandacht aan de visie op de cryptomarkt van Changpeng Zao, CEO van ‘s werelds grootste cryptobeurs, Binance.

Cryptomunten

Deze analyse van de Bitcoin laat zien dat de koersontwikkeling achterblijft bij de $ 8.000,- die veel analisten voor deze tijd voorspelden. Volgens dit achtergrondartikel komt er echter wel een koersstorm aan. Ook bieden de auteurs een vooruitblik over het marktaandeel en koersen tot 2020. Dit artikel laat nog eens zien hoe groot de impact van Bitcoin mining op het milieu is nu blijkt dat minen van Bitcoin 3 maal zoveel energie kost als minen van goud.

Altcoins

Deze analyse ziet voor de Ripple (XRP) op korte termijn een stijging maar een daling op langere termijn. Ook deze analyse voorziet een bull-tendens.

Dit artikel analyseert de positieve koersverwachting op korte termijn voor de Bitcoin Cash in aanloop naar de hard fork op 15 november.

De enorme koersstijging van Nem (NEM) blijft natuurlijk niet ongemerkt. In dit artikel een analyse over de oorzaken, waaronder een beursnotering op Coincheck.

Bezitters van NET-tokens hebben tot 30 november om hun tokens om te zetten in NIM. Daarna worden de NET-tokens permanent bevroren.

Cryptobeurzen

Cryptobeurs Binance biedt steeds meer faciliteiten in aanloop naar de te verwachten entree van institutionele beleggers. Smart Binance is één van die faciliteiten.

Blockchain

Espeo Blockchain ziet potentie in Dubai en opent daar een nieuwe vestiging.

Overig cryptonieuws

Dit artikel gaat in op de afkeer die veel overheden hebben van privacycoins die de gebruikers anoniem houden.

De situatie in Venezuela wordt steeds opmerkelijker. De socialistische regering heeft aangegeven dat iedereen die dit jaar de digitale munteenheid Petro koopt, deze kan inwisselen tegen elke valuta. Dit is opmerkelijk want normaal gesproken gelden voor valutahandel sterke beperkingen. De Bank of England heeft Venezuela inmiddels toegang ontzegt tot de eigen goudvoorraad die daar ligt opgeslagen omdat ze bang is dat de machthebbers deze voor privé-doeleinden willen gebruiken. Dit lijkt de Venezolaanse handel in cryptovaluta vooralsnog niet te raken.

Zakenbank Goldman Sachs voorziet een dalende aandelenmarkt. Volgens dit artikel zou dat wel eens positief kunnen zijn voor de handel in cryptovaluta.

Op het Singapore Fintech Festival ging Ross Leckow van het IMF in discussie met Ripple-CEO Brad Garlinghouse over Blockchain en digitaal bezit in de ASEAN-regio.

Vorige week zorgde een uitspraak van een Chinese rechter voor enige beroering. Door te verklaren dat Bitcoin digitaal bezit is en daardoor bij wet beschermd moet worden dachten sommigen dat China de ban op handel in cryptovaluta had opgeheven. Dit is niet het geval. Er blijkt een vertaalfout (of handige koersmanipulatie) gemaakt te zijn. De rechter verklaart ten eerste in het vonnis dat de Bitcoin illegaal is maar desondanks wel als bezit gezien moet worden. Daarnaast kan alleen de overheid zo’n ban opheffen. Nu dit misverstand uit de wereld is kijken we met een gerust hart vooruit naar de dag die voor ons ligt.

De crypto-agenda voor vandaag

De crypto-agenda is vandaag niet al te vol. Er is een beperkt aantal evenementen en er zijn wat agenda-items voor kleinere cryptomunten. Wij zetten de agendapunten op een rij.

Evenementen en beurzen

  • Smart City Expo World Congress, Barcelona (tot en met 15 november);
  • Singapore Fintech Festival, Singapore (tot en met 14 november);
  • SZ Economic Summit, Berlijn (tot en met 14 november);
  • Blockchain Attack Summit, Wenen

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Voor zover wij zien staan er vandaag geen publieke agendapunten open voor de Bitcoin en/of de top-25 Altcoins.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De crypto-agenda van vandaag zal de cryptokoersen naar verwachting niet beïnvloeden. Ook de monetaire agenda is rustig. De Europese Unie heeft alleen een speech van ECB-bestuurder Peter Praet genoteerd (er zijn wel financiële bekendmakingen in Europese landen, maar niet van de Europese unie als geheel) en ook in Amerika is er een beperkt aantal bekendmakingen gepland die vooral betrekking hebben op de rente over kredieten.

Het is daarmee de tweede dag op rij dat het erop lijkt dat de cryptovaluta de ruimte krijgen om zonder te veel invloeden van andere markten hun eigen momentum te kiezen. Wellicht dat de Nem (NEM) en ZCash de aanjager worden en er vandaag wel momentum ontstaat. Of dit gebeurt kun je vanmiddag controleren op de site CryptoClan.nl en morgen teruglezen in onze nieuwe crypto-analyse.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptoclan.nl brengt vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. Voor de CryptoClan Daily Special is het vandaag cryptocrime dinsdag. Zij bespreken onder meer de pump en dump fraude. Ben jij benieuwd wat dit is? Wil jij de CryptoClan Daily gratis ontvangen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site of bekijk rond 18 uur de site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 13-11: Bitcoin en Altcoins blijven vlak
Sluiten