Tech 16 okt 2018 Robert Kroes

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stijgen na Tether-paniek

In de crypto-analyse van gisteren kwamen de koersen tot rust na een minirally in het weekend. We voorspelden in de 24-uursvoortuitblik een enerverende handelsdag en dat werd het, met flinke koersstijgingen tot gevolg. De reden was echter anders dan wij (en veel anderen met ons) konden voorzien. In het nieuwsoverzicht praten we je bij. Uiteraard zijn er veel analisten die het pessimisme van vorige week direct inruilen voor positieve commentaren en vooruitzichten. Met een rustige crypto-agenda en niet te veel monetaire bekendmakingen lijken de koersen alle ruimte te krijgen om door te stijgen. In onze crypto-analyse van morgen informeren we je daarover. Nu eerst de analyse van vandaag.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Toen wij gisterenochtend onze crypto-analyse publiceerden leken de koersen na een minirally in het weekend weer wat tot rust te komen. Gedurende de dag kwam de Tether (USDT) plotseling onder druk, hierdoor belegden mensen hun geld snel in andere cryptomunten, waardoor de koersen snel stegen. Inmiddels is de paniek rond de Tether (USDT) verminderd en zien we een beurs met positieve 24-uurs koersen. Zoals je in onze grafische analyse ziet geeft dit nog geen groene weekkoersen.

Crypto-analyse 16 oktober: Bitcoin en Altcoins stijgen na Tether-paniek.
Crypto-analyse 16 oktober: Bitcoin en Altcoins stijgen na Tether-paniek. Livekoers vastgelegd om 7.50 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top 10 is het sentiment in de top 25 positief. Enige uitzondering is de Dogecoin (DOGE) die – X % noteert. Met de Ox (ZRX) zien we zelfs het eerste positieve weekresultaat terug in de top-25.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur:

Wij brachten gisteren een achtergrondartikel over de gedachten van Dr. Doom over de cryptomarkt. Eerlijk is eerlijk, voor crypto-enthousiasten doet hij zijn naam alle eer aan. Toch heeft Nouriel Roubini ook de financiële crisis voorspeld, dus enige attentie is op zijn plaats. In onze serie ‘de volgende Bitcoin‘ brachten we de New Economy Movement (XEM).

Cryptomunten

Door aanhoudende geruchten over betrouwbaarheid en insolventie heeft de Tether (USDT) al een tijd moeite om haar vaste koppeling aan de dollar (USD) los te laten. Toen daar gisteren een nieuwe delisting bijkwam kreeg het vertrouwen een deuk en brachten beleggers hun investeringen massaal naar andere cryptomunten. Zo gaf de ‘tether-paniek’, zoals deze gebeurtenis al snel genoemd werd een boost aan de markt. Dit leidde direct tot allerlei speculaties of de lang verwachtte en vaak voorspelde eindejaars koers-explosie gaat plaatsvinden. We zetten de belangrijkste analyses op een rij.

Een achtergrond-artikel over de problemen bij Tether (USDT) lees je hier.

Deze analyse inventariseert de te verwachten koersbewegingen van Bitcoin (BTC). Michael Novogratz verwacht geen grote koersstijging totdat institutionele beleggers instappen. De schrijver van dit artikel is beduidend optimistischer. Hij spreekt over een epische bull-run.

Minder positief nieuws voor Ethereum (ETH), dat na problemen in de testfase haar update moet uitstellen.

Beleggers zijn ook teleurgesteld in de Tron (TRX). Het blijkt dat de inhoud van het partnership met Baidu veel minder ingrijpend is dan gedacht.

Cardano (ADA) heeft haar roadmap herzien. De update lees je in dit artikel.

Cryptobeurzen

Bitfinex kwam met een update over haar fiat deposits.

Blockchain

Dit artikel plaatst een aantal kritische kanttekeningen bij alle positiviteit over Blockchain.

Overig cryptonieuws

Bitcoin Jesus’ Roger Ver gaf een opzienbarend interview, waarin hij onder meer waarschuwde voor undercoveracties door Amerikaanse justitie op cryptobeurzen.

Met dit artikel, waarin wordt uitgelegd hoe manipulatie en geruchten een koers kunnen beïnvloeden sluiten we het cryptonieuws af.

De crypto-agenda:

De crypto-agenda is vandaag vrij rustig met een aantal beurzen en 2 agenda-items van top-25 cryptomunten.

Evenementen en beurzen

Ook deze week zijn er uiteraard ook weer de nodige beurzen en evenementen:

  • Blockchain Unbound te Tokio (laatste dag);
  • GITEX Technology Week te Dubai (14 tot 18 oktober);
  • SolarTech Summit in Porto;
  • BlockBeats Blockchain Conferentie in Munchen;

 

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

EOS heeft vandaag haar snapshot voor EOSISH. Iedereen die vandaag minimaal 100 EOS bezit ontvangt per 100 EOS 2 EOSISH.

Stellar (XLM) ontvangt vandaag haar notering aan de Coinsuper beurs.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Van de evenementen kan nieuws komen en een nieuwe beursnotering leidt vaak tot koersbeweging van de cryptomunt die de notering krijgt. We verwachten op grond van de crypto-agenda echter geen nieuws dat het marktsentiment zal beïnvloeden.

De Amerikaanse productiecijfers en Europese handelsbalansen die vandaag bekend gemaakt worden kunnen meer invloed op de koersen uitoefenen. Toch lijkt ook hier geen verrassing te verwachten te zijn. We maken ons dus op voor een handelsdag die alle ruimte lijkt te geven om de stijgende koersen door te zetten. Zou de vaak voorspelde koersexplosie richting einde jaar nu ingezet worden? In onze crypto-analyse van morgen houden we je op de hoogte.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins stijgen na Tether-paniek
Sluiten