Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 okt 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins dalen licht

In onze crypto-analyse van gisteren zagen we stijgende koersen. Vandaag is dat beeld anders. De cryptokoersen komen weer even tot rust. De 24-uurskoersen zijn overwegend negatief. Dit beïnvloedt ook de weekkoersen die voor de Bitcoin en top-10 Altcoins negatief zijn. Buiten de top-10 is dit nauwelijks anders. Op de 25e plaats vinden we de relatief onbekende Maker (MKR) die het beste resultaat neerzet. Met het nieuwsoverzicht brengen we je weer helemaal op de hoogte en bereiden we je voor op de crypto-agenda en onze vooruitblik voor de komende handelsdag en het weekend. Nu eerst de grafische analyse.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Zoals we aangaven is de stijgende tendens van gisteren tot stilstand gekomen. De Bitcoin verliest licht (- 1,11 %) en de Altcoins volgen. Met – 3,53 % is Ripple (XRP) de grootste daler. Ook de weekkoersen zijn zonder uitzondering negatief, zoals je kunt zien in onze grafische crypto-analyse.

Crypto-analyse 5-10 Bitcoin en Altkoersen dalen licht
Crypto-analyse 5-10: Bitcoin en Altkoersen dalen licht. Live-koers vastgelegd om 7.45 uur. Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 is het beeld voor de top-25 Altcoins grotendeels hetzelfde. De grootste stijger is Maker (MKR) met 5,96 % en de grootste daler is Bitcoin Gold (BTG), dat 4,65% verliest. Maker (MKR), Nem (XEM), TRON (TRX) en BinanceCoin (BNB)  vormen de uitzondering op de constatering dat alle weekkoersen in de top-25 negatief zijn.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur:

Wij schreven gisteren over een tekort aan Bitcoins en de mogelijkheden om bij de belangrijkste 1% te horen. Benieuwd wat we bedoelen? Lees dan dit artikel. In onze serie ‘de volgende Bitcoin’ analyseerden we deze keer de Ethereum Classic (ETC).

Cryptomunten:

Veel analisten verwachten dat de koers van Bitcoin (BTC) in 2019 gaat stijgen. Onderzoekers ontdekte dat het sentiment op Twitter negatiever is. Het nieuws over de nieuwste Bitcoin-scam, waarbij Australische immigranten via een Bitcoin-pinautomaat van hun BTC af werden geholpen helpt niet om het vertrouwen te bouwen. De beleggers die nog Bitcoin op een Wallet hebben staan waarvan ze het paswoord niet meer weten zijn wellicht blij met nieuwe forensische software die hen helpt hun paswoord terug te vinden.

Dat vertrouwen krijgen banken volgens crypto-legende Tom Lee wel steeds meer. Hij voorziet dat er een stabiele bodem in de koers van Bitcoin is te herkennen. Of het vertrouwen zo groot is dat deze voorspelling, die een koers van de Bitcoin van liefst $ 100.000,- verwacht, uitkomt wagen we vooralsnog te betwijfelen.

Ripple (XRP)

De Ripple (XRP) blijft het nieuws domineren. In deze analyse blijkt dat de toekomst, ondanks de lancering van xRapid, onzeker is. Deze uitvoerige analyse voorziet gelukkig wel een flinke prijsstijging. Deze prijsstijging komt er zeker als de lobby om van de Ripple de officiële munt van de Olympische Spelen van 2020 te maken slaagt. Met deze analyse, die laat zien dat de koers van Ripple steeds vaker onafhankelijk van Bitcoin beweegt en voorlopig bullish blijft, sluiten we het blokje Ripple-nieuws.

Overige cryptomunten

In dit artikel wordt uitgelegd waarom Ethereum (ETH) voorlopig niet overstapt naar Proof of Stake.

Regelgeving

De Amerikaanse rechter heeft in 4 onafhankelijk beoordeelde, recente zaken bevestigd dat cryptomunten en tokens als commodities kunnen worden gezien en ook onder die (strenge) regelgeving vallen.

Blockchain

Game-bedrijf Ubisoft werkt hard aan toepassingen van Blockchain-based gaming.

Cryptobeurzen

Bitfinex heeft TRON (TRX) een pairing met fiat-geld gegeven. De koersstijging die daarmee gepaard ging had tot gevolgd dat TRON Dash passeert in handelsvolume.

Overig cryptonieuws

Dit artikel toont aan dat institutionele beleggers steeds vaker beleggen in cryptocurrency.

Met dit positieve bericht sluiten we ons nieuwsoverzicht af en richten we ons op wat we de rest van vandaag en het weekend kunnen verwachten, te beginnen met de crypto-agenda.

De crypto-agenda:

Vandaag is de laatste dag van de volgende conferenties en beurzen:

  • Austin Startup Week
  • Delta Summit 2018 op Malta
  • Global Blockchain forum in San Francisco

Vandaag en dit weekend staan er geen evenementen gepland voor de Bitcoin en top 10 Altcoins. Wel zijn er flink wat, vooral commerciële agendapunten voor de kleinere fondsen. Om deze crypto-analyse leesbaar te houden verwijzen we je daarvoor door naar een groter overzicht.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Doordat de crypto-agenda geen agendapunten voor de grotere cryptovaluta bevat verwachten we dat de crypto-agenda geen invloed zal hebben op het koersverloop van vandaag en het komend weekend.

De monetaire bekendmakingen, met onder  meer de Europese en Amerikaanse handelsbalansen en veel cijfers die het consumentenvertrouwen vertegenwoordigen kunnen wel degelijk hun invloed op de beurzen en daarmee de cryptokoersen hebben. Kortom, een spannend handelsweekend en uitgebreide crypto-analyse voor maandag liggen in het verschiet.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins dalen licht
Sluiten