Robert Kroes
Robert Kroes Tech 31 okt 2018

Crypto-analyse 31-10: Bitcoin en Altcoins neutraal

#3 Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast de crypto-analyse brachten wij gisteren een achtergrond-artikel over de schokkende gevolgen die de crypto-industrie voor het milieu en klimaat heeft. Ook was er weer een aflevering van onze serie ‘de volgende Bitcoin‘, waarin deze keer de Nano centraal stond.

Cryptomunten

Vandaag is het exact tien jaar geleden dat de eerste Bitcoin-transactie plaatsvond. Naast de felicitaties zijn de terugblikken en overzichten natuurlijk talrijk. Wij selecteerden er enkele. Wellicht de meest opmerkelijke bijdrage komt van Ross Ulbricht, de man die tot tweemaal levenslang veroordeeld is voor zijn rol in Silk Road 2. Dit artikel biedt zowel een terugblik als een vooruitblik. Ook Jimmy Song meldt zich met een bijdrage. Met het goede nieuws dat Goldman Sachs aan de toekomst van Bitcoin werkt door zich op derivaten te richten sluiten we het blokje jubileumnieuws af.

Altcoins

Ethereum (ETH) heeft een software-update gehad en daar zijn belangrijke verbeteringen in aangebracht. Zo is de uitwisseling met EOS (EOS) sterk verbeterd.

Dit achtergrondartikel gaat in op de partnerschappen die Ripple (XRP) sluit met grote banken.

Stellar (XLM) kondigt haar nieuwe product ‘starlight‘ aan.

Dit artikel analyseert het negatieve sentiment rond de Tron (TRX), waar volgens de schrijvers op grond van de prestaties geen reden toe is.

De Iota (MIOTA) staat volgens deze analyse voor een ongeziene acceptatiegraad.

Cryptobeurzen

Naar nu blijkt heeft cryptobeurs Changelly in juni een sleutelrol gespeeld bij het onderscheppen van cryptovaluta die gehackt was van branchegenoot Bithumb.

Coinbase overweegt een listing voor honderden cryptomunten.

De beurs van Hong Kong is bezig met de ontwikkeling van een handelsplatform op Blockchain.

Dit artikel brengt een verklaring voor het herstel van de OmiseGo (OMG)

Blockchain

IBM introduceert een Blockchain-toepassing voor de overheid van Dubai.

Regelgeving

In een brief aan de SEC geeft cryptomanagementbedrijf VanEck haar visie op de ETF-discussie.

Overig cryptonieuws

Uit analyses blijkt dat de wallets die gelinkt waren aan een Russische broker leegstromen. Miljoenen aan cryptovaluta stromen weg.

Met het nieuws dat de weddenschap van $ 1 miljoen tussen Roger Ver (bijgenaamd Bitcoin Jesus en nu voorvechter voor Bitcoin Cash) en Jimmy Song (Bitcoin-adept) steeds meer drama oplevert sluiten we het nieuwsoverzicht af.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 31-10: Bitcoin en Altcoins neutraal
Sluiten