Tech 16 nov 2018 Robert Kroes

Crypto-analyse 16-11: Herstel Altcoins, Bitcoin neutraal

Gisteren zagen we in de crypto-analyse dat de beurzen nog in de crash verwikkeld waren. Vandaag lijkt de rust teruggekeerd en zien we tekenen van herstel. De Bitcoin is neutraal, maar bij de top-10 Altcoins domineren de groene cijfers weer. Ook in de top-25 nemen groene dagkoersen de overhand en hier en daar zien we (met stijgingen van 7 tot 8 %) een fors herstel. In het nieuwsoverzicht uiteraard veel mogelijke verklaringen, analyses en vooruitblikken, afgewisseld met bijzonder ander nieuws, zoals een opmerkelijke toespraak van een ECB-bestuurder. Uiteraard kijken we ook vooruit naar het komende weekend. Dit doen we met de crypto-agenda en de 24-uurs vooruitblik. Vanavond kun je bij CryptoClan in het crypto-overzicht zien of we op koers liggen en iets opsteken over handelen bij dalende cryptokoersen. In de crypto-analyse van maandag houden we je natuurlijk op de hoogte van de gebeurtenissen van komend weekend.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

De grafische crypt0-analyse ziet er weer een stuk beter uit dan die van gisteren. De Bitcoin ging vanochtend van negatief naar positief en bij de Altcoins is het herstel sterker. Uiteraard zijn positieve weekkoersen nog iets te veel gevraagd, maar het geheel oogt vriendelijker dan gisteren.

Crypto-analyse 16 november: Bitcoin neutraal, Altcoins stijgen
Crypto-analyse 16 november: Bitcoin neutraal, Altcoins stijgen. Livekoersen vastgelegd om 7.50 uur. TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 overheerst het groen gelukkig ook weer. 0X (ZRX) voert de lijst met stijgers aan en wint over de afgelopen 24 uur 8,63 %. De gemiddelde stijging ligt rond de 2%. Alleen Binance Coin (- 1,93%), Dash (-0,88%) en VeChain (-1,10%) schrijven nog negatieve dagkoersen. Ook in dit deel van de markt is het nog te vroeg voor positieve weekkoersen.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast de crypto-analyse brachten wij gisteren een achtergrond-artikel over de blinde paniek die over de cryptohandel heerste. Ook hadden wij aandacht voor het jonge Nederlandse bedrijf Coingarden dat Cryptokado lanceert.

Cryptomunten

Deze analist gaat ervan uit dat de crash van Bitcoin niet te lang duurt. Ook deze analyse voorziet dat de bodem bereikt, of in ieder geval in zicht is, maar vraagt zich af of er direct een bull-herstel komt. Ook deze analisten denken dat het enige tijd, wellicht zelfs enige maanden, kan kosten voor de koers herstelt.

Altcoins

Dit artikel vroeg acht experts een uitspraak te doen over de koersverwachting voor Ethereum (ETH).

Ripple (XRP) kondigde een strategisch partnerschap met CIMB-groep, een groot Aziatisch bankenconcern, aan. Ook pleiten steeds meer investeerders ervoor de koppeling met Bitcoin los te laten.

De Bitcoin Cash (BCH) is gisteren, zoals verwacht, na de hard fork opgesplitst in 2 aparte Blockchains die elkaar nu beconcurreren. Sterker nog, De BCHSV wil het andere blok helemaal laten verdwijnen. Dit probeert ze onder meer door de mining-capaciteit naar zich toe te trekken. Dit wordt vandaag ongetwijfeld vervolgd.

Monero (XMR) en ZCash (ZEC) hebben te kampen met mining malware  via internet.

Dit artikel analyseert de Basic Attention Token (BAT) en Dogecoin (DOGE), die tekenen van herstel vertonen.

OmiseGo (OMG) kondigde een belangrijk partnerschap op het gebied van Blockchain-onderzoek aan.

Dit artikel geeft een algemeen overzicht van de situatie op de cryptomarkten en de gevolgen van de crash.

Cryptobeurzen

Het moederbedrijf achter Bitfinex heeft twee offshore serviceproviders aangesteld. Analisten zijn wantrouwend en vragen zich af wat hierachter zit.

Een grote forex-trader gaat samen met een handelsplatform een nieuwe cryptobeurs beginnen die zich focust op handel in afgeleide producten met cryptovaluta.

Overig cryptonieuws

Het lijkt erop dat we een spannende periode tussen kerst en oud-en-nieuw mee gaan maken. De SEC neemt namelijk naar verwachting op 29 december een besluit over de toekenning of afwijzing van de eerste van 9 ETF aanvragen.

Het was opvallend dat er gisteren, tijdens de koersval een grote hoeveelheid Bitcoin werd weggehaald van cryptobeurs Binance.

Uiteraard gaat men op zoek naar de oorzaken van de crash. Dit artikel wijst vooral naar de situatie rondom Bitcoin Cash (BCH).

In Zweden hebben twee miningbedrijven onverwacht het land verlaten. Zij lieten als dank voor zo’n 1,6 miljoen dollar aan onbetaalde rekeningen achter.

Benoit Coueré is een van de bestuurders van de Europese Centrale Bank. Terwijl de koersen van cryptovaluta instortten hield hij gisteren een speech in Basel. Hij deed daar een aantal opmerkelijke uitspraken. Zo voorziet hij een nieuwe financiële crisis die wellicht veroorzaakt wordt door een cyberaanval en noemt hij de Bitcoin een slecht voorbrengsel van de vorige crisis. Hij bevestigt daarmee de houding van de ECB die cryptovaluta eerder een mix van een bubble, ponzi-fraude en een milieuramp. Gelukkig zijn de lokale centrale banken wat minder conservatief. Hij maakte namelijk bekend dat 4 van hen een proef met cryptovaluta starten. Met dit opmerkelijke nieuws sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag en het weekend

De crypto-agenda is voor vandaag en morgen goed gevuld met evenementen en listings. Zondag blijkt ook voor de cryptomarkt deze week een rustdag.

Evenementen en beurzen

Ook vandaag en morgen staat er weer een aantal evenementen op het programma:

  • G-Star 2018 in Busan (tot en met 17 november);
  • Singapore FinTech Festival, Singapore (tot en met 16 november);
  • Decentralized 2018, Athene (tot en met 16 november);
  • Money20/20 China, Hangzhou (tot en met 16 november);
  • CryptoFinance 2018 in Oslo (vandaag en morgen);

Zaterdag 17 november:

  • BlockBali Summit 2018 op Bali

Voor zondag 18 november staan er geen evenementen gepland.

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Tunde Lapido, directeur partnerships bij Stellar (XLM) zal spreken tijdens CryptoFinance 2018 in Oslo.

Tron (TRX) krijgt vandaag een listing op crypto-exchange Bestex.

Tezos (XTZ) en Lisk (LSK) ontvangen ook een listing, maar dan op Cobinhood.

Voor zaterdag 17 november en zondag 18 november staan er geen publieke agendapunten voor de Bitcoin en top 25 Altcoins gepland.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur en het weekend

De crypto-agenda is goed gevuld, maar zal naar verwachting geen invloed hebben op de cryptokoersen als geheel.

In Europa worden vandaag de prijsindexcijfers voor consumenten bekend gemaakt en houdt president Draghi van de Europese Centrale Bank een speech. Amerika maakt de cijfers bekend over de handel in diverse grondstoffen, zoals goud en olie.

Verder zijn er dit weekend geen monetaire bekendmakingen al kan er nieuws verwacht worden in aanloop naar de bijeenkomst van de Europese ministers van financiën, aanstaande maandag. Wij verwachten dat de cryptomarkt zonder veel invloed van buitenaf de kans krijgt om te herstellen van een, zowel qua koersen als qua omstandigheden (hard fork BCH), rumoerige week. We zijn benieuwd hoe zich dat zal ontwikkelen. Vanavond kun je op de site van CryptoClan.nl de laatste stand voor het weekend lezen en maandag doen we je uiteraard weer uitgebreid verslag van het weekend in een nieuwe crypto-analyse.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptoclan.nl brengt vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. Voor de CryptoClan Daily Special is het vandaag crypto strategie. Zij bespreken strategieën om te handelen in een bear markt. Ben jij benieuwd hoe je kunt verdienen aan dalende koersen? Wil jij de CryptoClan Daily gratis ontvangen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site of bekijk de site.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 16-11: Herstel Altcoins, Bitcoin neutraal
Sluiten