Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 sep 2018

Crypto-analyse 19-9: Bitcoin en Altcoins herstellen

In onze crypto-analyse van gisteren zagen we een onverwacht sterke daling van de cryptokoersen. In onze analyses sloten experts niet uit dat dit het begin van een nieuwe teruggang was. Gelukkig lijkt het erop dat daarvan geen sprake is. Eerder is er sprake geweest van een dip of pas op de plaats. De cryptokoersen hebben zich, zoals je in onze analyse kunt zien en lezen, weer hersteld. Ripple (XRP) wint zelfs meer dan 20%.Uiteraard leidde de situatie wel tot veel nieuws. De belangrijkste nieuwsitems zie je in ons overzicht. Met de crypto-agenda en vooruitblik voor de komende 24 uur bereiden we je optimaal voor op de komende handelsdag. Laten we dus snel beginnen.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Zoals we later in het nieuws kunnen lezen bleek de plotselinge koersval van gisteren eerder een schrikreactie en domino-effect dan een blijvende correctie. Opvallend is de stijging van Ripple (XRP) met meer dan 20%. De koersen hebben het verlies de afgelopen 24 uur namelijk veelal weer goed gemaakt. Dit zien we niet alleen terug in de stijgingen van de 24-uurs koersen, maar ook in de overwegend positieve weekkoersen. Bekijk onze grafische analyse en oordeel zelf.

Crypto-analyse 19-9 Bitcoin en Altcoins herstellen
Crypto-analyse 19-9 Bitcoin en Altcoins herstellen

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 Altcoins is de stemming positief. Op de IOTA (MIOTA) met – 0,25% en Dogecoin (DOGE), dat 4,25% verliest, na zijn alle koersen weer gestegen in de afgelopen 24 uur. Dit heeft uiteraard ook zijn weerslag op de weekkoersen, die nu beduidend groener kleuren. We kunnen dus positief gestemd naar het nieuwsoverzicht.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij publiceerden gisteren een achtergrondartikel over Tim Draper, de crypto-investeerder van het eerste uur, die uitermate positief blijft over de cryptomarkt.

Ook doken we dieper in een verklaring voor de koersverliezen en verwachtingen voor de korte termijn.

Cryptomunten

De Bitcoin (BTC) is nog steeds de blikvanger van de beurs. Deze analist voorziet een sobere toekomst. Deze analisten zijn veel positiever. Zij verwachten dat de explosieve groei van het huishoudinkomen in Amerika een run op de Bitcoin zal veroorzaken. Hoe dat zit lees je hier.

Een belangrijke crypto-influencer, Ian McLoed, voorspelt dat Bitcoin (BTC) de helft van het marktaandeel verliest aan Ethereum (ETH). Dit standpunt wordt in dit artikel verder onderzocht en geanalyseerd.

Een andere legende op het gebied van beurshandel, Don Wilson, voorziet een grote vraag naar Bitcoin opties.

In deze analyse zien we dat de Ripple (XRP) en Stellar (XLM) het minst getroffen zijn door de koersdip van gisteren. Zoals altijd wordt er ook aan manipulatie gedacht wanneer de koersen sterk stijgen. Deze keer zijn Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) suspect.

Dat de Ripple (XRP) het minst geraakt werd door de koersdip kwam vooral door de aankondiging dat zij de xRapid lanceren. Dit is een revolutionaire manier om het betaalverkeer te regelen. De werking van deze xRapid wordt hier verder uitgelegd. Hoe deze geruchten de koers beïnvloeden wordt in deze analyse verder uiteen gezet. We sluiten het blokje Ripple af met dit achtergrondartikel dat het aloude beursprincipe ‘buy the rumour, sell the news’ op de Ripple los laat.

Ook een analyse van de Tron (TRX), die op herstel duidt, mag niet ontbreken.

Ook de kleinere cryptomunten worden geanalyseerd. Deze analist van de Verge (XVG) neemt zijn taak serieus en toont weinig mededogen.

Deze keer ook cryptonieuws over een munt die (nog) niet bestaat. Amazon is volgens deze analist hard op weg om een eigen cryptomunt te lanceren.

Blockchain

Het World Economic Forum heeft de Blockchain in het vizier bij 8 belangrijke oplossingen voor milieuproblemen.

Cryptobeurzen

De Amerikaanse overheid doet onderzoek naar mogelijke koersmanipulaties door belangrijke cryptobeurzen.

Regelgeving

SEC-commissaris Hester Peirce heeft laten weten dat zij vindt dat de overheid de cryptohandel niet moet belemmeren. Met een aantal beslissingen omtrent etf’s in het vooruitzicht een prettige gedachte.

De Braziliaanse beurswaakhond heeft een onderzoek tegen diverse banken geopend om uit te vinden of zij de cryptobeurzen daadwerkelijk belemmerd hebben in hun activiteiten.

De Britse autoriteiten pleiten voor meer overzicht en regelgeving ten aanzien van cryptohandel.

Overig cryptonieuws

League of Legends is een heel populaire game. De game is zelfs zo populair dat ze professionele spelers heeft. De Chinese prof  Yiliang “Doublelift” Peng liet zich in cryptovaluta uitbetalen. Hackers hebben nu $ 200.000,- aan crypto gepikt.

Met dit artikel, dat een antwoord wil vinden op de vraag hoe voorspelbaar cryptokoersen zijn, sluiten we het nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda

Technische crypto-agenda:

Vandaag expireren de Cboe XBT Bitcoin opties

Exchanges en Listings:

Ecocoin (ECO) heeft vandaag haar swap op de Livecoin Exchange.

Lympo (LYM) verhuist van Hadax exchange naar Huobi Global.

Commerciële crypto-agenda

Vandaag zijn er de volgende beurzen en conferenties:

  • Singapore Blockchain week (tot en met 22 september)
  • Nexus (NXS) conferentie in Scottsdale (tot en met 22 september)
  • Consensus Singapore 2018 (vandaag en morgen)
  • Blockchain Seoul 2018 (vandaag en morgen)
  • Blockchain Fest te Istanbul (vandaag en morgen)

Zen Protocol (ZP), is als een van de sponsors vertegenwoordigd op de Consensus te Singapore.

Ark (ARK) is een andere sponsor van de Consensus te Singapore.

Emercoin (EMC) zal aanwezig zijn op de Consensus te Singapore.

BitRewards (BIT) is ook aanwezig op de Consensus te Singapore.

PChain (PAI) is eveneens op de Consensus te Singapore.

Neo (NEO) houdt ook een meet-up in Singapore.

Zilliqa (ZIL) houdt eveneens een meet-up in Singapore

Hdac (HDAC) is aanwezig op vastgoedbeurs Realty Expo in Korea.

Binance Coin (BNB) is aanwezig bij het Blockchain Fest in Istanbul.

SingularDTV (SNGLS) is ook aanwezig bij het Blockchain Fest in Instanbul.

Bluzelle (BLZ) is aanwezig op de DB Tech Showcase die vandaag in Tokio gehouden wordt.

Waves (WAVES) houdt vandaag een vraag-en-antwoord sessie met haar CEO Sasha Ivanov.

BnkToTheFuture (BTF) houdt ook een ask-me-anything sessie.

Met het nieuws dat ETHLend (LEND) een meet-up in Helsinki houdt sluiten we de crypto-agenda voor vandaag.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

We beseffen dat de nieuwsitems voor individuele koersen vast tot beweging kunnen leiden. Ons verwachting is dat de cryptomarkt als geheel niet wordt beïnvloed door de agenda van vandaag, tenzij er nieuws van één van de conferenties komt.

Engeland maakt vandaag de belangrijkste economische cijfers bekend en de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, geeft een persconferentie. Op verrassende mededelingen zullen de beurzen en cryptokoersen zeker reageren. Alle reden dus om uit te kijken naar de crypto-analyse van morgen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 19-9: Bitcoin en Altcoins herstellen
Sluiten