Robert Kroes
Robert Kroes Tech 8 nov 2018

Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins in de min, bullrally blijft uit

Na alle stijgende koersen van de afgelopen dagen maakten analisten zich al op voor de zo vaak voorspelde eindejaarsrally. Wie de koersen van vandaag ziet, merkt dat een bullyrally er (nog) niet in zit. Zowel de Bitcoin als de top-25 Altcoins verliezen bijna allemaal. Is het een pas op de plaats om de stijgende lijn weer op te pakken of is er een nieuwe bear op de weg? Het nieuwsoverzicht brengt wellicht een aantal antwoorden. We kijken natuurlijk vooruit naar de komende handelsdag en sluiten af met de vooruitblik op de komende 24-uur, die je tussentijds kunt peilen bij cryptoclan.nl. Wij bieden morgen uiteraard weer een nieuw crypto-overzicht om je bij te praten en voor te bereiden op het handelsweekend. Nu eerst de crypto-analyse van vandaag.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Gisteren waren de dagkoersen met een enkele uitzondering positief. In de afgelopen 24 uur is dat beeld gedraaid. Wanneer je vandaag de grafische crypto-analyse bekijkt zijn de dagkoersen op een enkele uitzondering na allemaal negatief. Of dit een pas op de plaats is of een nieuwe bear is nog even de vraag. Tot nu toe is de verandering van sentiment nog niet voldoende om de weekkoersen van de Bitcoin of Altcoin top-1o aan te passen. Kijk zelf maar.

Crypto-analyse 8 november: Bitcoin en Altcoins weer in de min
Crypto-analyse 8 november: Bitcoin en Altcoins weer in de min. Livekoersen vastgelegd om 7.50 uur Tradeincrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 is het beeld van de Altcoins top-25 redelijk eenduidig met negatieve dagkoersen en bijna uitsluitend positieve weekkoersen. Grootste daler is de VeChain, dat 4,17 % inlevert. Grootste stijger is de Dash (DASH) met 4,05 %.

In het cryptonieuws uiteraard diverse beschouwingen over de verandering van sentiment.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Wij brachten gisteren een achtergrondverhaal over Bitcoin mining. Ook gingen wij verder in op het nieuws dat de Amsterdamse middenstand wordt bedreigd met kogelregens en handgranaten als ze geen Bitcoin betalen. In onze serie ‘de volgende Bitcoin’ bekeken we gisteren de Bitcoin Gold (BTG)

Cryptomunten

Deze analyse van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) lanceert bears op de weg.

Deze analyse van CNN verwacht nog steeds een mooie kerst voor Bitcoin.

Altcoins

Ook Ethereum (ETH) staat volgens deze analyse aan de vooravond van een breakout.

Aan de hand van een historische analyse voorziet deze schrijver ook een break-out van de Ripple (XRP).

Deze analyse zoekt een antwoord op de vraag waarom de Bitcoin Cash (BCH) blijft stijgen.

In dit artikel aandacht voor de Basic Attention Token (BAT).

Cryptobeurzen

Crypto-exchange Biztranex noteert vandaag 6 cryptomunten uit de top-25. Uiteraard staat de notering op onze crypto-agenda.

Overig cryptonieuws

De staat Texas heeft met een spoedprocedure ingegrepen tegen een Bitcoin-miner die rendementen tot 200% belooft.

In dit bericht een opmerkelijke poging tot fraude. Via een analyse-site heeft men geprobeerd een beurs te hacken.

Met een overzichtsartikel waaruit blijkt hoe gek van cryptovaluta mensen kunnen worden sluiten we het nieuwsoverzicht van vandaag af.

De crypto-agenda voor vandaag

Evenementen en beurzen

Voor vandaag zijn er diverse evenementen gepland. Wij zetten ze op een rij:

  • Websummit te Lissabon (tot en met 8 november);
  • SteemFest Conference in Krakau (vandaag en morgen);
  • Product Sense in Minsk (vandaag en morgen);
  • Bitcoin & Blockchain Budapest in Budapest (vandaag en morgen);
  • WebSummit in Lissabon;

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

De cryptobeurs Biztranex noteert vandaag een aantal munten uit de Altcoin top 25. Het betreft: 0x (ZRX), Cardano (ADA), EOS (EOS), IOTA (MIOTA), Stellar (XLM) en TRON (TRX).

De Bitcoin en top-25 Altcoins hebben, voor zover bekend, zelf geen events op hun publieke agenda staan.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De crypto-agenda geeft geen reden om veel koersschommeling te verwachten. Spannender zijn de monetaire bekendmakingen die op het programma staan. Europa komt vandaag met haar economisch bulletin en brengt een rapport uit over de te verwachten economische groei. De ogen zijn echter gericht op Amerika. Daar liggen de FED en president Trump al langer met elkaar overhoop over een mogelijke rentewijziging. Vanavond geeft de FED een monetair statement af en publiceert zij een nieuw rentebesluit. Bij een onwelgevallig besluit zal Trump ongetwijfeld zijn bijnaan Twitter Trump eer aandoen met onrust als gevolg. Aangezien dit in Amerikaanse tijd vóór beurs is, zou er wel eens een onstuimige handelsavond op ons kunnen wachten. Uiteraard kun je op de site CryptoClan.nl zien hoe de markt beweegt. Sowieso doen wij jou morgen uitgebreid verslag in een nieuwe crypto-analyse.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptocryptoclan.nl brengt iedere avond om 18 uur de CryptoClan Daily. Hierin het koersovericht, laatste nieuws en de De CryptoClan Daily Special. In de Special vandaag in influencer Tuesday: Vitalik Buterin. Ben jij benieuwd naar zijn invloed op de crypto-handel? Meld je dan aan op de CryptoClan-site.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse: Bitcoin en Altcoins in de min, bullrally blijft uit
Sluiten