Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 nov 2018

Crypto-analyse 19-11: Negatief weekend voor Bitcoin en Altcoins

Afgelopen vrijdag verlieten we de cryptokoersen met het gevoel dat zij herstelden van de crash van eerder vorige week. Na het weekend moeten we helaas concluderen dat dit herstel niet heeft doorgezet. Sterker nog, de koersen zijn sterk negatief. Hierdoor zijn de dag- en weekkoersen zowel voor de Bitcoin als de Altcoin top-25 negatief. In het nieuwsoverzicht uiteraard een overzicht van het nieuws van de afgelopen week, met aandacht voor de belangrijke mededeling van het SEC. Met de agenda en onze 24-uurs vooruitblik bereiden we je voor op de handelsdag die gaat komen. Of we op schema liggen zie je vanmiddag bij CryptoClan die als special de verschillende soorten cryptomunten bespreekt. In ons uitgebreide crypto-overzicht van morgen blikken we terug op vandaag.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Ter herinnering: afgelopen vrijdag waren de koersen van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) respectievelijk € 4.898,02, € 159,07 en € 0,4263. We zien dan ook dat de koersen na een opleving in het weekend weer flink terugzakken. Bitcoin en Ethereum verliezen ten opzichte vrijdag terwijl ondanks een flinke min over de afgelopen 24 uur nog wel boven de koers van vrijdag staat. Onze grafische crypto-analyse toont dan ook rode cijfers.

Crypto-analyse 19 november: Bitcoin en top 25-Altcoins kennen negatief weekend.
Crypto-analyse 19 november: Bitcoin en top 25-Altcoins kennen negatief weekend. Livekoersen vastgelegd om 7.50 uur. TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top-10 zijn de koersen van de Altcoins in de top-25 negatief. Over de hele linie is het verlies gemiddeld zo’n 5%, de VeChain (VET) verliest het meeste met – 9,54%. De gevolgen voor de weekkoersen laten zich raden. Hier valt geen positief resultaat te melden. De eerste munt met koerswinst vinden we terug op plek 30, waar Huobi Token (HT) 0,40% winst noteert bij een negatieve weekkoers. De eerste positieve weekkoers zien we terug op plaats 47 waar de True USD (TUSD) ondanks een verlies van 0,96% over de laatste 24-uur een positief weekresultaat laat zien. Aangezien dit een zogenoemde ‘stable coin’ of ‘trust coin’ is kun je je afvragen of deze positieve koers gunstig is.

De verklaring voor deze koersdaling is waarschijnlijk te vinden in de bekendmaking van de SEC, waarover we je in het nieuwsoverzicht meer vertellen.

Het cryptonieuws van het afgelopen weekend

Wij schreven vrijdag hoe de Bitcoin tekenen van herstel toonde, maar dat men niet te vroeg moest juichen. Echt herstel kan misschien nog wel maanden duren. Tot slot vertelden we hoe een marketing-app de basis bleek voor een grootschalige Bitcoin-scam op Twitter.

Cryptomunten

Het Lightning Network is een ondersteunend netwerk voor Bitcoin-transacties, zodat deze sneller afgewikkeld kunnen worden. Dit artikel laat zien hoe hard het netwerk groeit en hoe succesvol het is. Charlie Lee (crypto-influencer) vindt dat deze oplossing de Bitcoin dichter bij de visie van Satoshi Nakamoto terug brengt.

Fundstrat’s hoofdonderzoeker, Tom Lee, die eerder $ 25.000,- als eindejaarskoers voor de Bitcoin voorzag, krabbelt nu terug. Hij stelt het doel nu op $ 15.000,-.

Gezien het feit de analyses voorlopig een bear-trend zien zonder concreet eindpunt en sommige nog iets sterker formuleren, zullen velen voor deze eindejaarskoers tekenen.

Op social media wordt steeds meer gespeculeerd dat Ripple (XRP) op korte termijn de Bitcoin van de nummer-1 positie qua market cap zal verdrijven.

Altcoins

Dit achtergrond-artikel gaat op zoek naar een antwoord op de vraag waarom Ripple zo populair blijft.

De hard fork van Bitcoin Cash (BCH) en de daaropvolgende splitsing blijft de gemoederen bezighouden. In dit artikel wordt uitgelegd waarom je de BCHABC en BCHSV voorlopig beter kunt mijden. Zij zien de YOYO (YOYOW) als potentiële stijger. Ook cryptokenner Ran Neuner roept op om BCHABC en BCHSV voorlopig te mijden. Hij tipt Ripple (XRP) als investering. Ook voor de mensen die vlak voor de hard-fork hun BCH op beurzen hadden staan is er veel onduidelijkheid. Dit artikel biedt een overzicht. Ook de miners worden gedwongen om partij te kiezen.

Cryptobeurzen

Inmiddels heeft Ripple steeds meer fans. Zij voeren de druk op cryptobeurs Binance op om de Ripple op te nemen als ‘base currency’.

Regelgeving

De SEC (Amerikaanse toezichthouder op de beurzen) publiceerde vrijdag na (Amerikaanse) beurs een formeel niet bindende zienswijze over cryptoregelgeving. Kort gezegd komt het erop neer dat cryptomunten door hen juridisch gezien worden als ‘securities’ en aan bijbehorende regelgeving moeten voldoen, hetgeen nu niet het geval is. De Nederlandse uitwerking van de regelgeving en het originele bericht zie je hier.

Terwijl de cryptowereld gespannen afwacht of de SEC haar goedkeuring geeft aan de eerste EFT in crypto, is Zwitserland er ondertussen al klaar voor. Zij gaf toestemming voor een Zwitsers cryptofonds, dat deze week van start gaan. Dit artikel geeft achtergronden, maar laat ook zien dat er geen (positieve) marktbeweging is ontstaan. In dit artikel beantwoord men de vraag of dit besluit invloed heeft op het lang verwachte besluit van de SEC.

Overig cryptonieuws

Craig Wright, de man achter BCHSV, richt zijn pijlen nu op Ripple (XRP) en noemt de munt een ‘security’ en grootste scam op aarde.

Met het positieve nieuws dat cryptomunten steeds populairder worden als gewenst kerstcadeau sluiten we het nieuwsoverzicht van het weekend af.

De crypto-agenda voor vandaag

De crypto-agenda is vandaag rustig. Grote evenementen en beurzen zijn er niet. Op de publieke agenda van de Bitcoin en top-25 Altcoins vinden we 2 agendapunten terug.

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Tezos (XTZ) organiseert een Meetup in New York.

Neo (NEO) ontvangt vandaag, samen met een aantal kleinere cryptomunten, een notering op crypto-exchange BiteBTC.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

De crypto-agenda zal geen invloed hebben op de koersen. Het aantal monetaire bekendmakingen is vandaag ook beperkt. De Europese Unie presenteert vandaag cijfers over de bouw-industrie, de financiële stabiliteit en de lopende rekening over september 2018. In Amerika heeft men cijfers over de huizenmarkt en de 10- en 30-jarige optierente op het programma staan.

Het lijkt er dus op dat de cryptomarkt wederom haar eigen momentum kan zoeken, al ziet het ernaar uit dat het besluit over EFT’s door de SEC niet lang meer op zich laat wachten. Gezien de koersontwikkelingen in de afgelopen periode zou een momentum waarbij de bulls de bears verjagen zeer welkom zijn. Of dit gebeurt zie je vanmiddag op de site van CryptoClan.nl en lees je morgenochtend in onze volgende crypto-analyse, waarin we de komende handelsdag weer uitgebreid doornemen.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site cryptoclan.nl brengt vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. De CryptoClan Daily Special gaat vandaag over de diverse soorten munten en tokens die er zijn. Wil jij de CryptoClan Daily gratis ontvangen? Meld je dan aan op de CryptoClan-site.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 19-11: Negatief weekend voor Bitcoin en Altcoins
Sluiten