Tech 4 dec 2018 Robert Kroes

Crypto-analyse 4-12: Koersen Bitcoin en Altcoins weer onderuit

Nadat we gisteren al meldden dat de cryptokoersen negatief uit het weekend waren gekomen leek het een rustige handelsdag te worden. Gisterenmiddag ontstond er echter ineens een verkoopgolf. De exacte oorzaak is (nog) niet bekend, maar feit is dat de koersen een stevige tik kregen. Zowel de Bitcoin als Altcoins verloren flink. Dit laten wij uiteraard zien in onze grafische analyse van de Bitcoin en Altcoin top 10. Ook bieden we een crypto-analyse van de Altcoin top 25. Zoals altijd bij een koersval buitelen de meningen en voorspellingen over elkaar heen. In onze selectie van het nieuws blijven wij zo veel mogelijk bij de feiten. Met een korte crypto-agenda en vooruitblik naar de komende handelsdag ben je weer up to date. Met de livekoersen van de site CryptoClan kun je de handelsdag volgen. Wij doen morgen uiteraard weer verslag in een nieuwe crypto-analyse.

Crypto-analyse Bitcoin en Altcoin top 10:

Gisteren zagen we in onze grafische crypto-analyse weliswaar negatieve dagkoersen, maar nog wel positieve weekkoersen. Na de tik die de koers van de Bitcoin en koersen van de Altcoins gisteren kregen is dat beeld veranderd. Naast de negatieve dagkoersen zijn nu ook de meeste weekkoersen negatief. Je ziet de gevolgen in een oogopslag.

Crypto-analyse 4 december: Bitcoin en Altcoins weer onderuit.
Crypto-analyse 4 december: Bitcoin en Altcoins weer onderuit. Live koersen vastgelegd om 7.55 uur. TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Bij de analyse van de overige Altcoins valt op dat Binance Coin (BNB) de enige munt is die met + 1,94% een positieve dagkoers noteert. Daarmee is zij, samen met Nem (XEM) en Maker (MKR), de enige cryptomunt die een positieve weekkoers vast kan houden. Voor de overige Altcoins zijn zowel de dagkoersen als weekkoersen negatief. Ontology (ONT) en Ethereum Classic (ETC) dalen het hardst en moeten hun verlies met -12,10 % en -11,15% in dubbele cijfers schrijven. Het verlies van de overige koersen beweegt tussen -2 en -7 %.

Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast onze crypto-analyse vroegen wij ons gisteren af of de Bitcoin inmiddels doodsstuipen trekt en wat de gevolgen zijn als de Bitcoin inderdaad de witte vlag moet hijsen.

Cryptomunten

In deze analyse verklaart men dat de Bitcoin deze crisis zal overleven, maar dat het einde van de bear-trend nog niet bereikt is. Andere experts denken dat de bodem wel heel dichtbij is. Gelukkig blijven sommigen positief. In dit artikel legt de auteur uit waarom een koers van $ 100.000,- voor de Bitcoin toch mogelijk is.

Altcoins

De auteur van dit artikel rekent af met de gedachte dat Ripple (XRP) groter zou zijn dan Bitcoin.

Tron (TRX) is nu ook geïntegreerd door de belangrijke game Everdragons. Ook wacht de Tron listings op cryptobeurzen BitMart en ABCC>

Regelgeving

In Japan is toestemming verleend om private ICO’s te lanceren. Zuid-Korea overweegt dit voorbeeld te volgen.

In Japan is eveneens een wet in voorbereiding die de winsten met cryptovaluta strenger gaat belasten. Dit wil men organiseren door cryptobeurzen openheid van zaken te laten geven.

Overig cryptonieuws

Een cryptowhale heeft in 1 transactie voor $ 257 miljoen aan Bitcoins getransfereerd naar een andere wallet. Ook blijkt dat whales in het afgelopen jaar massaal Ethereum (ETH) hebben ingekocht.

Inmiddels is in Zwitersland de eerste ETF ter wereld live gegaan.

Met het bericht dat een Bitcoin trader in Zuid-Afrika ter nauwernood de mishandelingen en martelingen heeft overleefd die overvallers uitvoerden om zijn digitale valuta in bezit te krijgen sluiten we dit nieuwsoverzicht af.

De crypto-agenda voor vandaag

Ook vandaag hebben we een bijzonder rustige crypto-agenda.

Beurzen en evenementen

Vandaag zijn er twee evenementen bekend:

  • Digital Currency Con in New Orleans;
  • Legal Tech: 10 years blockchain op de universiteit van Zurich.

Agenda voor Bitcoin en top 25 Altcoins

Tron (TRX) organiseert vandaag een meetup voor haar community in Miami.

Agenda overige cryptomunten

Het overzicht voor de evenementen van kleinere cryptomunten kun je hier vinden.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Naast de bescheiden crypto-agenda zien we een al even bescheiden monetaire agenda. In Europa komt het Europees Hof van Justitie met een opinie over de Brexit. Ook presenteert zij producentenindex-cijfers. In Amerika staan vooral cijfers van staten op het programma en maakt men afgeleide cijfers over het consumentenvertrouwen bekend. Daarbij maken we je er alvast op attent dat de financiële handel in Amerika morgen (woensdag 5 december) stil ligt omdat er een dag van nationale rouw is afgekondigd om de overleden oud-president Bush te eren.

Al met al verwachten wij vandaag geen invloeden van buitenaf die de cryptokoersen beïnvloeden.

Crypto-analyse nieuwsbrief

Wil je elke dag deze analyse in je inbox? schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

CryptoClan.nl

De site CryptoClan.nl brengt de hele dag live-koersen en vanavond het laatste nieuws in hun CryptoClan Daily. De CryptoClan Daily Special staat vandaag in het teken van cryptocrime. Deze keer bespreken we fake crypto exchanges. Wil jij weten hoe ze werken en ze herkennen ? Meld je dan aan op de CryptoClan-site.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 4-12: Koersen Bitcoin en Altcoins weer onderuit
Sluiten