Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 januari 2019

Crypto-analyse 28-1: koers Bitcoin en koersen Altcoins onderuit

#3 Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur en het weekend

Naast de crypto-analyse brachten we vrijdag een vooruitblik naar de maand mei. Waarom deze voor Bitcoin (BTC) zo belangrijk wordt lees je hier.

Cryptomunten

Tom Lee blijft enthousiast over de Bitcoin, zoals je in deze analyse kunt zien. Deze analyse laat zien hoe de Bitcoin (BTC) worstelt met belangrijke steunniveaus. Ondanks de prijsdalingen blijven experts positief. Zij voorzien dat we de bodem ongeveer bereikt hebben en dus alleen nog naar boven kunnen.

Altcoins

Na alle positiviteit klonk er deze week kritiek op Ripple (XRP), omdat blijkt dat het bedrijf zelf veel XRP verkocht heeft tijdens de recente koersstijgingen.

Tron (TRX) is in aanloop naar de lancering van de BitTorrent Token (BTT) ongekend populair. Deze analyse probeert in te schatten hoe lang die populariteit aanhoudt. Overigens profiteert ook de BinanceCoin (BNB) van de populariteit van Tron. De directeur communicatie van Tron (TRX) kan in dit interview nauwelijks verhullen hoe trots hij is. Ook deze analyse laat zien hoe sterk de koers, bijvoorbeeld in vergelijking met Ethereum (ETH), groeit. Het zou zelfs kunnen dat zij Litecoin (LTE) voorbij gaan en de zevende plaats qua marktcapitalisatie innemen.

Vandaag begint de voorverkoop van de BitTorrent Token (BTT), vooruitlopend op de Airdrop. In dit artikel lees je de spelregels en de details over de airdrop, waarmee jij gratis geld kunt verdienen.

Voor Stellar (XLM) is de reactie op de hard fork beduidend minder gunstig. Beleggers zijn bang dat het ontwikkelteam hun cryptomunten dumpen en reageren met verkopen. Dit leidt tot een stevige koersdaling.

Onder de kleinere cryptomunten valt de stijging van de koers van Holochain (HOT) op. Deze munt won de afgelopen maand al 220%.

Cryptomunt Grin (GRIN) doet het nog beter met 217% koersstijging in één weekend.

In deze crypto-analyse zien we dat de markt in afwachting is van een nieuwe break-out.

Met deze prijsanalyse voor vijf belangrijke Altcoins sluiten we het nieuws over cryptomunten af.

Cryptobeurzen

Koreaanse cryptobeurzen slaan de handen ineen tegen witwaspraktijken.

Blockchain

Dit artikel zet de tendensen in de ontwikkeling van Blockchain op een rij.

Regelgeving

Veranderingen in de gokwetgeving in Amerika kunnen gevolgen hebben voor de dApps van Tron (TRX) en Eos (EOS).

Het lijkt erop dat de cryptohandel in India weer gelegaliseerd wordt. De autoriteiten ronden het proces rond regelgeving af.

Overig cryptonieuws

Ook marktplaats Local Bitcoins is slachtoffer geworden van een hack. De gevolgen lees je hier.

Dat het ondanks de crisis niet verstandig is om uit te stappen uit de cryptomarkt ondervond het bedrijf Y ventures, dat de koersen na een exit in een crypto-project direct zwaar zag dalen.

Met dit interview met Bitcoin-kenner Michael J. Casey, waarin hij waarschuwt voor te veel pessimisme, sluiten we het cryptonieuws van het afgelopen weekend af.

Reageer op artikel:
Crypto-analyse 28-1: koers Bitcoin en koersen Altcoins onderuit
Sluiten